OKK-jatkoryhmä 18.1.2007 Virpiniemi

Minulla oli vuorossa rataharjoitus ryhmäläisillemme. Vain yksi oli ryhmästä poissa, joten treenaajia oli 8 koirakkoa. Alkuun suunnittelin "ässä-hyppykuvion" ja puolessa välissä tuli sitten hyppypyöritystä.

350592.jpg

Huomioita:
* Ohjaajat menivat esteen nro 1 taakse vastaanottamaan koiraa (viistoon). Tässä tuli huomioida, että menee tarpeeksi kauas, jotta koiralle jäi tilaa kääntyä hypylle nro 2. Osa meni esteiden 2 ja 3 väliin tarpeeksi pitkälle, jolloin hyppy nro 3 onnistui sujuvasti. Osalla sujui jo ilman vientiä takaa hyppääminen. Hyvällä mallilla siis tämän suuntainen hyppykuvio!
* A sujui hyvin, kaikki ottivat molemmat kontaktit -> alastulolla pysäytys ja palkka
* hyppykuviosta 5 - 9 osa teki piirroksen mukaan ja osa vaikeammalla tavalla eli jättivät hypyn 8 tekemättä ja veivät suoraan hypylle nro 9
* hyppypyöritys 5 - 9 meni sujuvasti ja hypyn 9 jälkeen ohjaajat tekivät valssin, jolloin koira saatiin ohjattua loogisesti hypylle 10 ja koiralle jäi tilaa suorittaa hypyt, varsinkin maxikoirien ohjaajat menivät hieman syvemmälle hyppyjen 10 ja 11 väliin, jotta koira pystyi hyppäämään esteen 11 pudottamatta rimaa. Näyttöjen tuli olla myös kunnollisia.
* ne ohjaajat, jotka jättivät suorittamatta hypyn nro 8, niin tuli ottaa kunnon haltuunotto, jotta koira ei mennyt hypylle 8 vaan saatiin vietyä hyppyjen välistä hypylle 9. Tämä oli selvästi vaikeampi suorittaa, mutta toiston myötä ohjaajakin sai varmuutta ja koirat tiesi, mihin mennä:-)
* loppurata menikin suurimmalla osalla hyvin eli nrot 12 - 15. Joillakin koirakoilla irtaantumisessa vielä työtä, joten vielä tässä vaiheessa pyörähtelivät kysymään, että minne mennään.

* irtaantumisharjoituksia tarvitaan
* koirakkokohtaisesti ratasuoritusta muokataan, jotta saadaan koirille ja ohjaajille itsevarmuutta suorituksiin -> tarkoitus kuitenkin on, että herkemmät koirat saavat luottamusta työskentelyyn ympärillä olevistä häiriöistä huolimatta
* edelleen reilusti radan pätkiminen oman tason mukaan -> koko rataa ei tarvi vetää läpi palkkaamatta
* eri tasoisia hyppypyörityskuvioita jatkossa
* valssin tekemisten vahvistamista ohjaajille:-)

Niin ne on tämän viikon harkat ohi. Kiitos ryhmäläisille mukanaolosta. Tehkäähän kotona mielikuvaharjoittelua ja tutkikaa ratapiirroksia ja pohtikaa, miten minkäkin kohdan voisi suorittaa. Eri vaihtoehtoja löytyy.