OKK-jatkoryhmä, 1.3.2007

No niin, kotiuduttu on illan treenien vetämisestä.

Tänään minulla oli sitten vuorossa ratapätkän laadinta, harjoittaminen ja kommentoini. Treeneissä oli kyllä harvinainen tilanne, sillä mukana oli "vain" 4 koirakkoa, sillä tyttökoirilla oli sattumoisin juoksut yhtäaikaa. Näin ollen ehdimme tehdä harjoituksen useampaan kertaan ja kokeilemaan sellaisia kohtia uudelleen, mitkä tuottivat vaikeuksia. Saman harjoituksen tekeminen pariin kolmeen kertaan ei ollut ollenkaan pahasta, sillä kun koirat huomasivat, että kuinka rata menee, niin varmuus näkyi koirissa ja etenkin ohjaajissa. Tämä varmuus tuli mm. esille siinä, että koirat alkoivat irtoamaan putkeen hyvin ja ohjaajien oma liikkuminen / sijoittuminen radalla parani.

422343.jpg

Ensin teimme pätkän, joka koostui esteistä 1 - 4 ja siitä esteelle nro 8. Tämän tarkoitus oli se, että esteeltä nro 4 vahvistettiin koiraa etenemään esteelle 8 eli tosi hyvä palkka esteen nro 8 jälkeen.

Tämän jälkeen teimme koko radan. Näistä suorituksesta huomioita:

* hyppy nro 2 tuli näyttää tarkasti, jotta koira ei tullut esteen ohi -> huomioitava miten ja mihin kohtaan koiran jättää lähdössä
* tarkkana esteen nro 3 jälkeen, jotta koira ei mennyt putkeen (muutama koira sujahti suoraan putkeen) -> kääntökäsky ajoissa!
* hypylle nro 3 ohjaajien ei kannata kiirehtiä liikaa, jotta oma liike ei vie liikaa koiralle putkelle
* kun koira meni putkeen, niin ohjaajat valssasivat puomin puolelle tarpeeksi kauas, jotta eivät omalla liikkeellään vetäneet koiraa esteen nro 7 ohi (siinä vaiheessa kun ohjaaja itse alkoi väistämään siivekettä siksi valssi tuli tehdä tarpeeksi kauas)
* esteelle nro 8 kun vei vastakkaisella kädellä (varsinkin maxikoirat), niin ohjaus toimi hyvin
* putkelta hypylle 7 ja 8 olisi voinut ohjata radan keskeltäkin, tällöin olisi tullut tehdä takaaleikkaus, kun koira suoritti esteen nro 8
* puomille meno sujui hyvin kaikilla
* puomilla hyvät kontaktit ja kunnon pysäytys ja palkkaus alasmenolla

Mahtavaa ryhmäläisetd020.gif.