KiiKo jatko- ja kilpailevien treeni 20.8.2007

Yhdistän tähän samaan sekä jatkoryhmän että kilpailevien treenisepostuksen, sillä harjoitus pohjautui samaan rataan.

Jatkoryhmässä olivat mukana portugalinvesikoirat Tara ja Kaapo, bordercollie Vikke, lagotto Riki ja australianpaimenkoira Rilla ja kilpailevien ryhmässä keskikokoinen villakoira Tatsi, australianpaimenkoirat Nabu ja Nana sekä ruotsinlapinkoirat Merri ja Nemi. Nabulle ja Nemille treeni räätälöitiin heille sopivaksi.

841556.jpg

Radankulkua ja mahdolisia ongelmakohtia:

Koirat jätettiin lähtöön ja pysyivät siellä hyvin. Puomin kontaktit tehtiin palkaten (palkka joko odottamassa tai ohjaaja palkkasi itse) ja kontaktit tuli hyvin otettua.

Osalle jatkoryhmästä ongelmapaikaksi muodostui kulmahyppy: koira joko tuli välistä tai ohitti takaa koko hypyn nro 4  tai hyppäsivät kyllä hypyn, mutta olivat menossa puomille. Ratkaisu kohtaan oli se, että ohjaajat menivät vielä tässä vaiheessa syvemmälle ohjaamaan koiraa (punainen piste) ja eivät liikkuneet itse liikaa hyppyä 4 kohti vaan pyörivät lähes paikallaan ja haltuunotolla käänsivät kunnolla koiran hypylle 4 ja siitä lähetys pussiin ja itse takaaleikkauksella kohti Aata (punainen ohjauslinja).

Aalla palkkaus. Aalta lähetys putkeen (ohjaajien piti pitää kunnolla oma liikkumislinjansa, sillä jos tuli vähääkään osoitusta vasemmalle, niin koira hyppäsi hypyn 8) ja samalla ohjaaja lähti liikkumaan punaisen linjan mukaisesti ja kun jälleen koira oli lukinnut putken 10, niin ohjaajat liikkuivat muurille. Loppuosa radasta meni kaikilla hyvin.

Kilpailevien ryhmälle oli siis tämä sama treeni hieman muunneltuna.

Muutama kohta kommentoituna:
Kulmahyppy meni hyvin joko samoin kuin jatkoryhmällä tehtynä tai sitten vastaanottovalssilla. Tämän valssin kanssa pitää olla tarkka, että valssi ei ohjaa koiraa puomille tai sitten valssi tulee vajaaksi ja koiralle ei jää tilaa hypätä. Aan jälkeiseltä putkelta 26 vienti putkelle 29 tehtiin vihreän ohjauslinjan mukaan yliolanotolla ja tämä toimi hyvin. Yksi koira vietiin putkelle punaisen ohjauslinjan myötäisesti. Hypyt 31 - 33 sujuivat kaikilla hyvin, oikeastaan loistavasti!

Kaikien kaikkiaan kaikilla meni niin hyvin, että ei muuta kuin koko porukka osallistumaan ensi maanantaina oleviin epiksiin omalla kentällä! Sen jälkeen ohjattuja harkkoja ei ilmeisesti ole kuin kerran...