Eilen agilitytreenit. Tällä kertaa minä olin laatinut radan (22 estettä), joka sitten suoritettiin kahdessa osassa. Radalla oli puomin alla putki (putkensuu - puomin ylösnousu - putkensuu) ja koiran piti tällä ensimäisellä kierroksella mennä oikeanpuoleisesta putkensuusta sisään. Minulla oli tässä vaikeuksia. Nucca oli menossa aina puomille (lue: meni puomille). Syy tähän oli kyllä aivan selvä: en ottanut koiraa tarpeeksi haltuun ja liikkunut itse oikealle. Pari kertaa tämä kohta meni väärin. Sen jälkeen, kun oikea suoritustapa meni minulle "jakeluun", niin homma luisti.

Toinen osuus tästä rataharjoituksesta sujuikin mallikkaasti vaikka Nucca irtaantui pitkillä suorilla tosi kauas, mutta oli kuitenkin koko ajan kuulolla.

Nyt täytyy alkaa tekemään enemmänkin treeniä missä putki on puomin tai Aan alla, jotta oppii itse viemään koiran oikealle esteelle. Radoillahan joudun huomioimaan, että mihin A sijoittuu, mutta nyt näyttää siltä, että puomikin on niin mukava este, että senkin paikka tulee huomioida rataan tutustumisessa, jotta Nucca ei ehtisi niitä esteitä lukita ennen käskytystäni. Jos Nucca on lukinnut jonkin esteen ennen ohjeitani, niin en saa kyllä neitiä kääntymään takaisin vaikka päälläni seisoisin.

Ikinä ei harjoittelukohteet tässä lajissa lopu...