OKK-Areena, Virpiniemi, viralliset kisat 27. - 28.1.2007

Nyt on sitten OKK-Areena eli syksyllä käyttöön otettu kerhon uusi halli korkattu myös kisahallina. Pohjana on hiekkatekonurmi ja lämpötila hallissa on n. +5 astetta myös pakkasilla. Kisastartteja meillä oli 4 lauantain ja sunnuntain aikana ja tuomarina kaikissa kisoissa oli Jarmo Jämsä. Jarmolla oli mukavia, sujuvia, haastavia ratoja. MINUN mielestäni ihanneajat oli kyllä aika tiukkoja:-) Kisaamisen lisäksi olin molempina päivinä kuuluttajana lauantaina 1 -luokkien ja sunnuntaina 1 - ja ensimmäisen 2 -luokan kisojen aikana. Sitten hieman kommentteihin Nucan ja minun suorituksista (katson samalla niitä videolta, jotta tulisi totuudenmukaista analysointia):

1. kisa agilityrata: rata oli kyllä oikea juoksurata.  Nucca pysyi hyvin lähdössä, joten ehdin sinne mihin halusinkin vastaanottamaan. Radalla tuli muutama täpärä tilanne, missä Nucca-neiti yritti valita väärää estettä, mutta ne tilanteet sain pelastettua eli kerrankin olin ajan hermolla itse. A-esteelle Nucan kirmatessa jäin niin paljon jälkeen, että A:n harjalla tuli aivan liian pitkä odottelu Nucalla ja aikaa paloi...Mutta, rata tuli suoritettua puhtaasti läpi. Ihanneaika ylittyi kuitenkin hieman yli 8 sek. Mutta hyvä fiilis! Hih, me sijoituimme toiseksi:-)

2. kisa agilityrata: Tällä radalla suunnittelin jättäväni Nucan 3 esteen taakse, mutta neiti-Näppärä ei siis jäänytkään lähtöön, joten minulla meni ohjaussuunnitelma heti kättelyssä ihan plörinäksi. Siitähän ei siis hyvä seuraa: eteen tuli hyppykuvio, minkä ajattelin ottaa takaahyppynä, mutta Nucca ajautui hypyn ohi ja kun korjasin sitä, niin neiti oli alta aikayksikön hyppykuvion takana olevalla putkella. Mutta matkaa jatkettiin ja koko radan aikana hylystä huolimatta sain itselläni pidettyä tsempin päällä ja rata sujui aika sutjakkaasti.

Hyvällä mielin kotiin latautumaan seuraavaa kisapäivää varten.

Sunnuntaina ennen kisavuoroamme sattui niin, että olin menossa Nucan kanssa ulos ja peruutin ja lensin vauhdilla selälleen lyöden pääni ja lantion / lonkan seudun kovaan maahan. Olin ihana pökerryksissä. Onneksi ystävälliset kanssakilpailijat tulivat auttamaan sekä minua että Nuccaa (Nucan vienti ulos tarpeilleen). Minut nostettiin penkille hetkeksi lepäämään. Päähän (takaraivoon) tuli valtava, kipeä kuhmu ja lantionseutuun sattui. Hetken lepäilin ja sitten nousin ylös ja aloin kuulostelemaan miltä olo tuntuu ja voinko / uskallanko edes startata enää. Jalat oli hieman hyytelönä, mutta ajattelin joka tapauksessa osallistua, koska ei pyörryttänyt, ei ollut paha olo jne. Kai siinä kipulääkkeetkin teki tehtäväänsä. Mutta siis osallistuin myös sunnuntain startteihin. KIITOS TEILLE KAIKILLE, JOTKA AUTOITTE MINUA JA TAINALLE KIITOS, KUN HUOLEHDIT NUCASTA!

3. kisa hyppyrata: Minusta alkaa pikkuhiljaa tuntumaan, että hyppyradat ovat meitä varten:-) Alku oli mielestäni kinkkinen ja suurin osa rataantutustumisesta menikin tämän kohdan suunnittelemisessa:-) Rata oli sujuva, vauhdikas ja sellaista työtä teimme kyllä Nucankin kanssa. Aah ihanuus, miten minun pieni pörröpääni viipotti radalla. Valitettavasti pujottelussa ohjasin Nucan väärään väliin (putkesta tultiin pujotteluun avokulmana ja vedin Nucan 2 väliin).  Mahdollisimman nopea korjaaminen ja matka jatkui. Hitsi, mitä irtaantumisia putkiin neiti näytti...minä vaan huutelin käskyjä ja jätin esteitä väliin, kun Nucca suoritteli kauko-ohjauksella rataa. Tämä rata oli hyvä, suorastaan loistava moniin  muihin ratoihimme verrattuna! Radalta tuli siis vitonen ja ajasta 4 sek. 

4. kisa agilityrata: tämäkin rata oli vauhdikas rata, mutta siinä oli haastavia vientejä esteille. Meidän suoritus meni aika hyvin. Liian varovaista vientiä oli näillä vaikeilla vientiosuusksilla ja näin ollen aikaa kului, lisäksi keinun suoritaminen on meillä aika hidas. Mutta ei sen mitään. Rata oli joka tapauksessa virheetön, yliaikaa tuli 9 sek. Sijoituksemme oli 2.

Upealla fiiliksella sain lähteä kotiin tämänkin päivän jälkeen. Kiitos jälleen Kaisalle kisareissuseurasta.

Nyt kun tätä kirjoitan (kisojen jälkeinen päivä), niin olo on kuin katujyrän alle jääneellä. Päässä oleva kuhmu on tosi kipeä, olkapäänkin olen sauttanut ja lantion seutu on hellänä. Joten, jos tänään olisi kisat, niin väliin jäisi:-) Onneksi ei kuitenkaan ole...