OKK-jatkoryhmä 26.10.2006, Virpiniemi

Nyt oli minun vuoroni vetää ensimmäistä kertaa esteharkat ryhmälle ja Kaisa veti ratatreenin.

Yksittäisten esteiden treenaamisessa meillä oli mukana A, putki ja pujottelu. Tarkoitus on vahvistaa yksittäisten esteiden suoritusta. A -esteellä keskityimme kontaktitpintojen suorittamiseen. Jokainen sai tehdä kontaktipinnan siten kuin on sitä opetellut. Eri versioita tulikin esille seuraavanlaisia:

* koira istuu kontaktipinnalle siten, että etujalat on maassa ja peppu kontaktipinnalla
* makupala laitetaan alasmenokontaktille
* ohjaaja pysättelee koiraansa kontaktipinnalle syöttäen itse koiraa
* koira istuu tai seisoo kontaktipinnalla, mutta etujalkojen ei tarvitse olla maassa

Osa suoritti A-esteen koira kytkettynä ja osa vapaana.

Putkeen keskityimme siten, että ohjaaja vei koiransa kanssa joko pallon tai makupalakupin suoran putken päähän ja sitten palasi lähettämään koiran putkeen. Tämä tehtiin molemmin puolin ohjaten. Tarkoitus on vahvistaa koiralle putki-estettä siten, että aikanaan kun putki olisi missä kohtaa rataa hyvänsä ja sinne on tarkoitus mennä, niin putki suorastaan imee koiraa. Eli esteestä tehdään mahdollisimman mukava.

Pujottelun osa otti taluttimessa ja osa vapaana makupalaa kädessä pitäen. Yhden koirakon kanssa otettiin puolet pujottelusta ja pujottelun päähän laitettiin pallo ja ohjaaja ohjasi koiran taluttimen avulla pujottelun läpi. Osa taluttimen käyttäjistä saa alkaa pikkuhiljaa jättämään taluttimen pois, sillä koirat ovat selvästi jo oivaltaneet idean ja talutin hieman häiritsee menoa.

Oikein kiva treeni-ilta oli ainakin näin vetäjän silmin nähtynä:-)