KiiKo jatko- ja kilpailevien ryhmä, 13.8.2007 klo 18 - 19.45

Tihkusade ja pieni ukonilma ei näköjään pelotellut ryhmäläisiä, kuten ei vetäjääkään. Osa oli kuitenkin pois, joten yhdistin jatko- ja kisaavien ryhmät. Mukana olivat portugalinvesikoira Tara, parson Metku, australianpaimenkoira Rilla, vierailevana pitkäkarvainen collie Ilona sekä keskikokoinen villakoira Tatsi.

Treenipohjan tein viime viikolla Oulussa olleeseen epävirallisten möllirataan. Harjoittelimme alla olevan radan avulla sylikääntöä sekä sellaista aloitusta, missä koira jätetään todella viistoon ensimmäisen hypyn taakse (kirjaimin merkitty pätkä):

821242.jpg

Ensimmäinen ratapätkä oli numeroitu rata. Ensin teimme niin, että ohjaajat menivät esteen nro 2 sivuun ja siitä sitten liikkeelle ja kääntö putkeen. Kun koira meni putkeen, niin ohjaaja siirtyi pujotteluun. Koska koirat tuli putkesta todella lujaa, niin ohjaajat ottivat koiria hieman haltuun ennen pujotteluun lähettämistä, sillä ilman tätä haltuunottoa koira meni joko pujottelun ohi tai sitten meni oikein sisään, mutta toinen väli jäi pujottelematta.

Hypyltä putkeen lähetys siten, että ohjaajat tekivät valssin, paitsi yhdelle koiralle takaaleikkaus sopi huomattavasti paremmin!

Kaarros hypyille 7 - 9 sujui hyvin, kun oli tarkkana ohjaamassa putkelta hypylle 7 ja huomioi, että hyppy nro 8 meni hieman sivuun. Kunnon ohjaus myös hypylle 9, sillä jos ohjauas vajaa, niin koirat menivät suoraan putkeen jättäen hypyn suorittamatta. Putken jälkeen koirille palkka joko pallolla tai makupalalla, mutta siten, että palkka ei tullut ohjaajalta.

Toisella kierroksella sama ratapohja, mutta putkelle nro 3 otettiin sylikäännöllä. Toimi loistavasti!

Kolmas harkka oli kirjaimilla merkitty pätkä, missä harjoiteltiin sitä, että koira jätettiin viistoon hypyn taakse ja ohjaaja siirtyi putken oikealle puolen (hyppykaarrosten puolelle) puoleen väliin putkea ja sieltä kutsu hyppy - putkeen ja kun tämä onnistui, niin rata loppuun. Jos koira tuli ensimmäisen hypyn ohi, niin helpotimme harjoitusta ja otimme viistosti pelkkää hyppyä ja sitten ohjaaja siirtyi metri kerrallaan etäämmälle. Johan alkoi pelittämään!

Joka tapauksessa jokainen sai tehdä niin monta kertaa kutakin harjoitusta, että koirat toimivat ja ohjaajat ohjasivat kunnolla. Se on kyllä hyvä, kun ei tarvitse kelloon tuijottaa...

Täytyy sanoa, että hienosti meni jokaisella. Ja jos ei ensimmäisellä kerralla, niin sitten toisella ja jos ei toisella niin viimeistään kolmannella. Hyvä te!!

Sadekin loppui - ukkonen meni ohi - samoin kuin treenikin päättyi  - nähdään viikon päästä!