Kiimingin Koiraharrastajat - jatkoryhmä, 14.5.2007 klo 18 - 19.10

Tänään mukana olivat bordercollie Vikke, lagotot Lyyti ja Riki (Riki talven tauon jälkeen eka kertaa), keskikokoinen villakoira Nirppu sekä australianpaimenkoira Rilla. Laadin illan treeniksi pätkän, missä tulee eteenmenoa, jotta ohjaaja pystyy leikkaamaan takana sekä yksi valssin paikka. Lisäksi muutama itsenäisen harjoittelun piste.

588312.jpg

Treenin kulku:
Kerroin ryhmälle, miten ottavat yksittäisesteitä eli Aata, rengasta sekä pujottelua. Pujottelua joko siten, että pelkkänä pujotteluna tai sitten hypyn kautta tai siten, että pujon kautta hypylle. Näin jälleen saimme ryhmäläisille koko ajaksi jotain tekemistä. Pienet tauot kuitenkin aina paikallaan:-)

Ratatreenin aloitimme siten, että kerron miten aloituksen voi tehdä. Jokainen sai tällä kertaa päättää itse muutamasta vaihtoehdosta kuinka ohjaa koiraansa.

Ensin vahvistimme kaikille hypyltä 5 hypylle 6 irtoamista siten, että olin makupalakupin tai pallon kanssa palkkaamassa koiria ja ohjaajan tuli leikata hypyn 6 takana kohti puomia. Ensin osalla meinasi olla irtaantumisongelmia, mutta muutama toisto teki tehtävänsä ja koira oivalsi, mistä on kysymys.

Tämän jälkeen aloitimme ratapätkän: Vaihtoehtoina oli vastaanotto hypyn nro 2 takaa tai sitten siten, että ohjaaja lähti liikkeelle 2 esteen siivekkeen kohdalla. Tällöin ohjaaja liikkui putken suuta kohti ja veti oman liikeensä mukaan koiran oikeaan päähän putkea. Väärä putkensuu näkyi koiralle hypyltä nro 2, joten tässä tuli olla tarkkana, että sai koiransa mukaan oikeaan päähän. Kun otti koiransa vastaan, niin väärään päähän putkea yrittämistä ei ollut. Kun koira meni putkeen, niin ohjaaja liikkui hypylle 4 (hyppyjen 4 ja 5 väliin) ja siitä käänsi valssin avulla koiran ja jatkoi ohjaamista hypyille 5 ja 6 (jälleen olin makupalakipon tai pallon kanssa odottamassa). Kun koira oli napannut minulta palkan, niin ohjaaja ohjasi tarkasti koiran puomille. Kontaktit piti ottaa tarkasti ja rata päätettiin puomin alastulon palkkaukseen.

Ongelmat, mitä tuli esille, mutta jotka toistojen avulla saatiin "poistettua":
* irtaantuminen tai oikeammin irtaantumisen epävarmuus
* putkeen syöttö, väärä pää tai sitten koira pyöri ennen putkeen menoa
* hypyn nro 4 jälkeinen kääntö, jos ohjaaja liian lähellä siivekettä, niin koira hyppäsi hypyn takaisinpäin

Rikin kanssa teimme helpotettuna harjoituksen, sillä halusimme hakea Rikille ja ohjaajalle tuntumaa jälkeen tähän lajiin.

Lopuksi otimme yhdessä jokaisen kanssa yksittäisenä vielä pujottelua.

Kiitti jälleen innokkaille osallistujille ja nähdään ensi viikolla.