Kiimingin Koiraharrastajat - kilpailevien ryhmä, 14.5.2007 klo 19.20 - 21

Ryhmäläisistä oli tänään paikalla keskikokoinen villakoira Core, australianpaimenkoira Lissu, shetlanninlammaskoira Kimi ja lagotto Tinka. Juha oli kisaamassa viikonloppuna Lahikaisen Marjan radalla ja hän toivoi, että jos otettaisiin harkaksi Marjan rataprofiilia. Sehän sopi minulle oikein hyvin. Teimme radan pitkillä esteväleillä ja kaikki kontaktiesteet oli käytössä. Rataprofiili perustuu siis kisarataan.

588314.jpg

Aloitimme treenaamisen siten, että otimme ensin jokaiselle koiralle eteenlähetyksenä loppusuoran 18 - 20 (minä makupalakipon tai pallon kanssa palkkaamassa). Tämä toistettiin pari kertaa. Sen jälkeen ohjaajat saivat tehdä sellaisen kohdan yksittäisenä, mikä tuntui rataantutustumisessa hankalalta. Pari koirakkoa otti esteet 11 - 13.

Sitten ratasuorituksiin:

Jokainen jätti koiran lähtöön ja siirtyi putkensuun lähelle. Suurimmalle osalle tässä sopi "valevalssi" todella hyvin, jolloin koira meni suoraan putkelle (putkensuu oli ensimmäiseltä esteeltä koiran näkövinkkelistä katsottuna pimennossa). Kun koira oli putkessa, niin ohjaaja juoksi ohjaamaan koiraa hypylle nro 3 (kunnon haltuunotto, jotta koira tuli hypylle, eikä mennyt puomille, joka näkyi putkesta tultaessa). Aan jälkeen tehtiin joko valssi tai pienellä vekillä hypylle nro 6, jolloin koira kääntyi suoraan hypylle 6 eikä pyörähtänyt puomillepäin.

Kontaktiesteet meni hyvin, jokainen varmisti kontaktipinnat huolella pysäyttäen ja palkaten. Aan (nro 8 jälkeen valssi tai takaaleikkaus) ja koira hypylle ja siitä kääntö puomille. Jälleen kontaktien varmistus ja lähetys putkeen. Kun koira lähti putkeen, niin ohjaajat juoksivat suoraan esteen nro 12 taakse ja ohjasivat sieltä koiran ko. hypylle ja samalla oma liike lähti kohti hyppyä 13 ja pujottelua. Nämä onnistui hyvin. Pari koiraa meni väärältä puolen pujotteluun. Osa johtui siitä, että ohjaajan käsky oli myöhässä (koirat olivat menossa renkaalle, kun alussa otettiin tuossa kohti sitä eteenmenoa) ja että ohjaaja itse kiirehti liian pitkälle pujottelussa. Esteet 15 - 20 sujuivat kaikilla hyvin. Olin jälleen "maalissa" palkkoineni:-)

Eniten ongelmia tuotti:

* alussa putkeen meno, ohjaajan piti olla tosi tarkkana, ettei lähtenyt itse liian aikaisin liikkeelle ja vetänyt koiraa ohi
* Aalta hypylle nro 5 -> koira kääntyi ensin puomille päin -> valssilla tai pienellä vekillä koira saatiin kääntymään suoraan kohti hyppyä nro 6
* keinu osalle vielä esteenä hieman "peikko"
* pujotteluun syöttö

Lopuksi jokaisen kanssa otettiin vielä kohta, minkä katsoin tuottaneen kyseisellä parilla hieman ongelmia. Kertaus on opintojen äiti, sanotaan.

Joka tapauksessa treenissä jokaiselle tuli varmaankin jotain pohdittavaa ja ainakin itse olen käyttänyt ääntä huutaessani: liiku - liiku, käännä - käännä, palkkaa...

Mutta uskon ääneni olevan kunnossa jälleen viikon kuluttua:-)