Kiimingin Koiraharrastajat (KiiKo), Sammalojan kenttä, jatkoryhmä 7.5.2007

Olen lupautunut vetämään Kiimingin Koiraharrastajille kesän 2007 ajan agilitytreenejä jatkoryhmäläisille. Tänään oli ensimmäinen tapaaminen ja paikalla oli ruotsinlapinkoira Nemi (käy satunnaisesti), lagotto Lyyti, australianpaimenkoira Rilla (oli ryhmässäni kesällä 2006), samojedi Pörri (viime kesän ryhmäläiseni), portugalinvesikoira Kaapo ja Tara (viime talven ryhmäläiset) sekä bordercollie Vikke (viime talven ryhmäläinen). Tällä kertaa puuttui lagotto Riki ja keskikokoinenvillakoira Tatsi.

Ryhmässä on aika eritasoisia koirakoita, mutta tulen suunnittelemaan treenit siten, että jokaiselle pystytään ottamaan harjoittelu oman tason mukaisesti ja näin ollen jokainen voi edistyä rauhassa omaan tahtiin. Ketään ei verrata toisiin. Edistystä mitataan kunkin oman edistymisen mukaan. Tehtyä rataharjoitetta ei jokaisen tarvi siis mennä samalla lailla vaan osalle tehdään pienempiä pätkiä kuin toisille ja useammassa erässä.

Meillä on tunti aikaa harjoitella, mutta koska ryhmä on aika suuri silloin, kun kaikki on paikalla, niin todennäköisesti "nipistämme" sellaiset 15 minuuttia seuraavalta vetämältäni ryhmältä. Haluan, että jokainen ehtii tehdä oman harjoituksensa ilman kiireen tuntua ja että koiran ohjaaja ehtii kysyä asiat, jotka mieltä painaa ja palaute suorituksista ehditään antaa henkilökohtaisesti heti suorituksen jälkeen.

Tänään oli vuorossa tällainen rataharkka:

572183.jpg

Jaoin ryhmän siten, että parittain porukka teki yksittäisesteinä rengasta ja A-estettä. Toinen suoritti estettä ja toinen oli laittamassa makupalakuppia tai makupalaa kontaktille tms. Näin saadaan tunti hyödynnettyä kunnolla eikä mene pelkäksi seisoskeluksi aika. Samalla, kun esim. rengasta suoritetaan siten, että makupalakipon kanssa toinen on odotamassa, niin renkaan suoritusta vahvisteaan ja siitä tulee kiva este.

Rataharkan purkaminen aloitettiin sillä, että otettiin ensin kepit ja minä menin hypyn nro 5 taakse makupalakupin kanssa. Ohjaajan tuli lähettää koira hypylle ja leikata hypyn takana mennen kohti putkea. Näin saatiin muutamalla toistolla koirat irtoamaan ohjaajasta pujottelun jälkeen hyvin ja kaikki kestivät takaaleikkauksen hienosti. Ja makupalan otettuaan koirat kiihdyttivät ohaajan luokse kohti putkea, osaan putkeen asti:-) Tätä toistettiin pari kolme kertaa. Sen jälkeen alettin tekemään koko rata. Kontaktille tuli pysäyttää koirat kunnolla ja palkata. Pujotteluun syötöt onnistui molempiin suuntiin hyvin. Lopussa joko minä tai joku muu oli jälleen odottelemassa makupalakupin kanssa, jolloin ohjaaja sai lähettää koiransa hypyltä 8 hypylle 9. Tämä toimi hyvin ja näin koirat irtaantuivat eivätkä jääneet pyörimään esteiden väliin.

Ryhmässä tuntui kyllä heti muodostuvan hyvä yhteishenki. Tästä on jälleen hyvä jatkaa viikon päästä. Katsotaan sitten, mitä sille kerralle keksin.