KiiKo, jatkoryhmä, Sammalojan kenttä 6.8.2007 klo 18 - 19.10

Illan paahtavassa helteessä (ja muutamien lentomuurahaisten ilmaantuessa) pidetyssä treeneissä oli nyt mukana portugalinvesikoira Tara, bordercollie Vikke sekä lagotto Lyyti. Mutta vaikka väkeä oli vähemmän niin se ei tarkoita etteikö treeniin panostettaisi samalla tavalla kuin koko porukan paikalla ollessa. Ei todellakaan, hiki virtasi, kun rakennettin rataa ja hiki virtasi vielä enemmän, kun suoritettiin harjoitusta. Kelloon ei paljon tuijoteltu a025.gif.

Treenin ajatuksena oli puomin alla oleva putki, mahdollisimman pienet kaarrokset sekä "rohkeutta" ohjaukseen.

802964.jpg

Radan kulkua:

Koirat jätettiin esteen nro 1 taakse viistoon kohti hyppyä 2. Kutsu ja kun koira lähestyi hyppyä 2, niin haltuunotto ja lähetys putkeen. Koirat siis kyllä suorittivat hypyn 2 vaikka haltuunotto tapahtuu ennen estettä. Putkelta annettiin koiralle tilaa kääntyä puomille, jotta menolinja on suora ja koiran on turvallista suorittaa puomille meno. Kontakteilla ei ollut kenelläkään ongelmia. Puomilta lähetys hypylle 5 ja kääntö pussiin ja käskyä koko ajan (ja ohjaajan liikkumista), kun koira pussissa, jotta putkeen lähettäminen joustavaa.  Ensimmäisellä kierroksella teimme niin, että pussin jälkeen tehtiin takaaleikkaus, kun koira lähti putkeen. Toisella kierroksella teimme hypyn nro 5 jälkeen yliolanoton. Tämä toimi loistavasti parille koiralle, mutta yhdelle koirakolle takaaleikkaus pussin jälkeen huomattavasti sujuvampi.

Kun koira oli putkessa, niin ohjaaja siirtyi ohjaamaan pujotteluun. Kaikilla meni pujotteluun syöttö hyvin. Osalla tuli kesken pujottelun joitakin virheitä, mutta ne korjattiin ja sen jälkeen jatkettiin matkaa hypyille 9 ja 10. Kääntäminen hypyltä 10 hypylle 11 oli laajakaarroksinen oikeastaan jokaisella. On tärkeää oppia tekemään kääntökäsky jo ennen hyppyä, jolloin kaarros hypyn jälkeen tulee pienemmäksi. Jälleen pujotteluun meno meni kaikilla hyvin, mutta jotain tökköjä kesken pujottelun.

Pujottelusta koirat lähetettin putkeen ja ohjaajat jatkoivat takaaleikaten matkaa punaisen viivan mukaisesti. Kun koira oli putkessa, niin on erittäin tärkeää, että koko ajan koiralle viestitetään käskyllä, mihin suuntaan sen tulee kääntyä. Jos ohjaaja jätti käskyttämättä, niin koirat tekivät pyörähdyksen väärään suuntaan tullessaan ulos putkesta ja sen jälkeen menivät hypylle nro 14. Yksikään koira ei kuitenkaan mennyt takaisin putkeen eikä lähtenyt kiertämään putkea. Teimme kaikille tämän kohdan vielä yksittäin ja laitettiin alkuun putkensuuta hieman parempaan kulmaan hyppyyn 14 nähden. Näin saatiin vahvistettua putkesta hypylle menemistä ilman pyörähdystä. Tätä vahvistettiin vielä siten, että olin palkkaamassa hypylle.

Huomioita ja rutkasti treeniä:

* jos koira jätettiin ensimmäisen hypyn taakse ihan suoraan, niin puomin vetovoima oli suuri
* pujottelutreeniä, pujottelutreeniä!!
* haltuunottokäskyjä -> kaarroksia pienmmiksi

Kiitti jälleen osallistujille. Teitte treenin vetämisestä jälleen mukavan ja paljon ajattelemisen aihetta herättävän. Lisäksi huomasitte varmaan itsekin, että pidemmät radat alkavat jo sujua sutjakkaasti ja voitte alkaa miettimään, jos vaikka osallistuisitte oman seuran epiksiin.

Kun aloin valmistautumaan kilpailevien harkkojen vetämiseen, niin lentomuurahaisten määrä lisääntyi...a025.gif

ps. kokeileekohan kukaan lukija koskaan näitä harkkoja ja jos kokeilee, niin miten toimii:-)