3.9.2007 KiiKo, Sammalojan kenttä, jatko- ja kilpailevien ryhmä klo 18 - 20.30

Voi kuinka tuo aika rientääkään. Kesän olen vetänyt harkkoja Kiimingin Koiraharrastajien riveissä ja minulla on ollut jatko- ja kilpailevien ryhmä. Täällä blogissakin löytyy molemmille oma kategoriansa, mutta tämän viikon treenin laitan molempien ryhmien osalta KiiKo_jatko -kategoriaan. Treenikertoja tuli toukokuusta lähtien 17. Yksi näistä oli omatoimista ja parit harkat veti Lehtikankaan Juha minun ollessani estynyt. Kiitos Juha.

Ryhmissäni rotukirjo on ollut seuraava: lagotto, australianpaimenkoira, keskikokoinen villakoira, samojedi, parsoni, sheltti, bordercollie, portugalinvesikoira, ruotsinlapinkoira, vierailevana collie.

Nyt pidin siis viimeisin kerran treenejä tälle kesää (talvi jatkuu jälleen Oulun Koirakerhon ryhmää vetäessä) ja paikalla olivat jatkoryhmästä portugalinvesikoira Tara, lagotto Riki sekä australianpaimenkoira Rilla. Kilpailevista mukana olivat ruotsinlapinkoira Merri, lagotto Tinka ja keskikokoinen villakoira Core. Jatkoryhmäläisten aikana saimme sadekuuronkin niskaan, mutta sehän ei tahtia haittaa.

Treeninä käytin KiiKon epävirallisten agikisojen ratapohjaa apuna Juhan luvalla:

882445.jpg

Jatkoryhmäläisille rata menee numeroin 1 - 14:

Harjoitus aloitettiin loppusuoran tekemisellä eli esteet 11 - 14 ja minä olin palkan kanssa loppusuoran päässä odottelemassa. Tätä toistettiin jokaisen kohdalla useamman kerran, jolloin saatiin koirat irtoamaan suora hyvin.

Koirat jätettiin lähtöön ja siirryttiin itse hypyn 2 siivekkeen kohdalle ja siitä kutsu ja lähetys putkeen ja yliolanotolla hypylle 4. Ohjaajien ei pidä mennä liian lähelle hyppyä 4, jotta kääntö puomille tuli paremmaksi ja kaarroksesta ei tule niin laaja. Puomin kontaktit meni hyvin -> palkkaus. Hypyt 6 ja 7 hyvin ja lähetys hypylle 8 ja ohjaaja teki tekaaleikkauksen. Lähetys hypyille 9 ja 10. Ennen estettä 10 kääntö oikealle loppusuoralle. Siitä kunnon käskytyksellä loppusuora ja palkka odotti suoran päässä.

Kilpailevien harjoitus nrot 20 - 33:

Tämänkin ryhmän harjoite aloitettiin loppusuoran vahvistamisella.

Radan alku otettiin niin, että ohjaajat ottivat vastaan kakkoselle peruuttamalla ja siitä lähetys hypylle 3 ja kääntö putkeen. Toimi todella hyvin ja pienillä kaarroksilla. Puomin kontaktit meni hyvin. Hypyltä 26 hypylle 27 joko valssin tai sylikäännön avulla. Sylikääntö toimi hyvin ja tällöin ohjaaja pystyi ohjaamaan koiraa hypyille 28 ja 29 hypyn 26 puomin puolelta, näin ohjaajalla ei tullut loppusuoralla niin kiire. Kun tehtiin valssin avulla, niin kaarroksen sai pieneksi, kun hyppy 26 ohjattiin pienellä peruutuksella. Loppusuora sujui kaikilla loistavasti!

Kiitos kaikille kesä aikana treeneissä käynneille. On ollut ohjaajana kiva viettää maanantai-illat agin parissa kanssanne. Toivottavasti jokainen teistä löytää sopivan talvitreeniryhmän, jotta voitte jatkaa harjoittelua.

Näemme varmasti jatkossakin ja kirjoitelkaahan kuulumisianne!

Terveisin Pirkko