OKK-Areena, 21. - 22.4.2007, Jaakko Suoknuutin kurssi

Lauantaina opettelimme ensin koiran pyöräyttämistä molemmilla sivuilla kädenliikkeen mukaan. Että oli Nucalle vaikeaa kääntyä suoraan, sillä alkuun joka kerta tuli ylimääräinen pyörähdys (eli kääntymienn tapahtui väärään suuntaan). Minusta tuntui, että eihän tämä onnistu millään, mutta koska en ole luovuttaja -tyyppiä, niin sinnikkäästi harjoittelemaan. Jaakko kokeili myös Nucan kanssa ja ensin meinasi heilläkin olla hankaluuksia, mutta kun hänellä on homma ja tekniikka selkärangassa, niin alkoihan se toimimaan. ja minä seuraan hänen kädenliikeitään silmä kovana (ja päätin, että kyllä minäkin vielä...).

Radalla oli sitten tarkoitus tehdä takaaleikkauksia sekä sylikääntöjä. Ihanuus, just meidän suuria ongelmia. Minähän väänsin jo pienellä ratapätkällä useita valsseja takaaleikkkausia välttääkseni. Sehän ei onistunut. Siispä keskytimme menomme ja aloimme purkamaan osiin rataa ja teimme ihan muutaman esteen pätkissä runsaasti palkaten Jaakon avustaessa makupalakupin kanssa ja minä todellakin leikkasin takaa ne kohdat, missä aiemmin valssasin.

Sunnuntaina jatkettin suurella innolla. Nuccakin oli jotenkin paljon energisempi kuin lauantaina. Se ehti käydä taas suorittamassa Aata ja juosta Jaakon luokse makupalojen toivossa ennen kuin pääsin alkua pidemmälle. Lopulta sain koiran "hanskaan" ja pääsimme työn touhuun. Minun täytyy alkaa kiinnittämään enemmän huomiota rataantutustumisessa siihen, mitä koira näkee. Huonosti tutustuttu rata saa aikaiseksi esteiden ohituksia! Tulipahan treenattua itseensä päin vetämistä. Lisäksi treenasimme makupalakupin kanssa etenemistä, missä Nucca joutui kuitenkin ensin suorittaman esteitä käskytykseni mukaan eli ei ollut suoraan kipolle säntäämistä. Sitähän se kylläkin oli suurimman osan ajasta, mutta tosi hyviä vinkkejä tuleviin harjoitteluihin.

Nyt täytyy vain alkaa neuvoja työstämään harjoittelussa. Alkuun tulee varmasti käymään niin, että Nucca säntäilee sinne sun tänne, mutta lähinnä kun haemme sitä irtoavuutta lisää, niin asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen:-)

Rajojen hakemista, rajojen ylittämistä, vaikeita harjoituksia....kaikkea uutta, jotta emme jumittaudu paikalleen.

Pursuan jälleen uutta energiaa - vaikka energia agilityn suhteen ei kyllä koskaan ole ollut koetuksella.

Jaakon opettamistyyli sopi minulle kuin kirsu koiran kuonoon tai nenä minun naamaan. Kiitos!

Jälkikirjoitusta keskiviikkona, 25.4.: olen harjoitellut joka päivä kurssin jälkeen Nucan pyörittelemistä kummallakin sivulla sekä edessä ja JIHAA - me osaamme ne nyt! Näitä teen siis sisällä sekä ulkona. Ulkona hyödynnän käntymiseen puun runkoja. Lisäksi makupala-alusta on kulkenut lenkeillä mukana ja eteenmenoja on vahvistettu.