OKK -jatkoryhmän treenit OKK-Areenalla 2.11.2006

Minun vuoroni oli vetää esteharkat ja treenivetokamuni Kaisa veti ratatreenin. Jälleen jaoimme porukan puoliksi ja toinen puoli harjoitteli rata ja toinen yksittäisiä esteitä ja sitten kun kaikki olivat tehneet, niin vaihdettiin ryhmäpuolikkaita.

Esteharkoissa harjoittelime rengasta, pussia ja puomia. Sijoitin renkaan ja pussiin suoraan linjaan ja pussilta käännyttiin laajalla kaarrokselle puomille. Laaja kaarros sen vcuoksi, jotta koira pystyi menemään puomin nousulle suorassa linjassa. Osan kanssa teimme näistä esteistä joitakin yksittäin ihan muistin virkistämiseksi, mutta periaaatteessa kaikki menivät tämän 3 esteen pätkän.

Huomioita:
* kaikki osasivat renkaan hyvin
* kaikilla pussi meni hienosti, osalle aluksi pidin pussin suuta hieman koholla, mutta tätä vain pari kertaa
* puomin kaikki suorittivat ilman ongelmia. Osa palkkasi puomin alastulokontaktin kädestään, osalle laitettiin makupala kontaktipinnalle. Osa istutti kontaktille, osalla seisominen.
* korostin, että ei päästetä koiria palaamaan takaisin puomille, kun puomi on suoritettu eli että koira ei lähde enää turhaa tarkistelemaan jäikö makupaloja vai ei

Selvästi huomaa, että "ujommatkin" koirat alkavat pikkuhiljaa vapautua hallissa eivätkä ota enää niin paljon häiriötä ympäristöstä. Ja ajan oloon tilanne varmasti paranee entisestään:-)