Odotettu päivä: agilitykilpailut! Lähdimme matkaan Kaisan ja ruotsinlapinkoira Merrin kanssa klo 12 ja paahtavassa kuumuudessa 4 tuntia ajettuamme olimme perillä Vöyrin koulukeskuksessa, missä agilitykisat pidettiin. Olimme ilmoittautuneet 2 starttiin. Tuomarina Ritva Herrala. Paikalla oli useita tuttuja vuosien varrelta (1990 -luvulta). Olipa kiva nähdä ja vaihdella kuulumisia *tunnelmoi*. Mutta palataanpa sitten siihen kisaamiseen:

Ensimmäinen ratamme meni upeasti. Nucca eteni radalla todella kaukana minusta ja oli silti erittäin hyvin kuulolla. Loppupäässä rataa oli pujottelu ja sinne tultiin putki - hyppykuvion kautta. Oma haltuunottokäskyni jäi liian lyhyeksi ja Nucca juoksi pujottelun ohi (puoleen väliin pujottelua). Kutsuin sieltä Nucan takaisin ja sitten pujotteluun vienti onnistuikin ilman mitään kommelluksia. Loppurata jatkui hyvällä draivilla. Tuloksena radalta yksi kielto (5) ja ihanneaika alitettiin -3,89 sek. Starttaajia oli 16 ja sijoituimme sijalle 7. Rataprofiili oli suoraviivainen, käännöt putkien kautta, vaikeusasteet mielestäni oli nimenomaan hyppykulmissa. Todella ihana rata viedä Nuccaa. Tämä ratasuoritus oli klo 17.30 aikoihin.

Toinen rata lähti myös erittäin vauhdikkaasti, mutta jo alkupäässä U-muodossa oleva putki tuotti meille ongelman: ohjasin Nucan putken ulkosyrjältä ja otin askeleen eteenpäin liian aikaisin ja näin vedin Nucan väärään päähän putkea! Täysin oma moka. Siinä sitten "lanka" katkesikin ja vaikka suoritimme radan loppuun, niin ei voinut missään nimessä menoa verratakaan ensimmäiseen rataan. Mutta hyviä osioita oli tälläkin radalla. Tuloksena siis hylkäys:-) Rataprofiili oli ensimmäiseen rataan verrattuna teknisempi. Suoritusvuoromme klo 19.30 paikkeilla.

Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, mutta siitä huolimatta jaksettiin ihan hyvin ja Nucassa ei näkynyt hyytymisen merkkejä (niitä merkkejä oli ehkä ohjaajassa). Jälleen sain kyllä olla erittäin ylpeä ihanasta, pienestä medi 3- luokassa kisaavasta nenäotuksestani.

Kotimatkalla pysähdyimme syömään sekä piipahdimme Kaisan vanhempien luona ilta-yökaffeilla. Kotona olimme puolen yön jälkeen. Sitten Nucan ruokinta ja minä suihkun kautta peiton alle. Kyllä uni maittoi molemmille (Nucca nukkuu korissaan vieläkin jalat kohti kattoa ja kello on jo 11.30). Antaa neidon nukkua, nythän on sunnuntai ja lepopäivä:-)