Nyt olikin vuorossa agilitykisat Oulussa. Jännityksellä menin paikalle, sillä kisapaikkana oli aivan uusi, vielä hieman keskeneräinen maneesi. Paikka oli todella hyväpohjainen ja valoisa! Wau, minä kun luulin kaikkien niiden kuulopuheiden perusteella pohjan olevan polviin asti upottavaa:-) Joten, jos epäonnistuisimme kisoissa, niin pohjan syyksi sitä ei voisi laittaa.

Tuomarina kisoissa oli Risse Koponen. Siitä onkin vuosia, vuosia (varmaan melkein 10 v), kun olen viimeksi hänen radoillaan ollut.

Nyt hieman käyn jokaista starttiamme läpi (katson samalla videolta, jotta tulisi oikeanlaiset kommentit eikä ihan täysin muistin varalta):

Ensimmäinen rata lähti vauhdikkaasti käyntiin (karkasi lähdöstä), haltuunottokäskyt toimi hyvin. Ennen pöytää (juu tämä oli toinen kerta, kun meidän kisauran aikana oli pöytä) meinasi tulla väärälle esteelle ryntääminen, mutta sain sen "tässä - tässä" -käskyllä estettyä (just ja just). Pöydältä matka jatkui seuraaville esteille vauhdikkasti, kunnes tein valssin väärään paikkaan ja näin ohjasin Nucan väärälle hypylle. Jatkoimme matkaa kuin hylkyä ei olisi tullutkaan ja niinpä sitten loppu virheettömästi. Ajanottaja ei ollut pysättänyt kelloa, joten kuulin, että menimme radan yhden ylimääräisen esteen suorittamisellakin 2 sek alle ihanneajan. 

Toinen rata oli sama kuin ensimmäinen rata, mutta rata suoritettiin toisin päin. Lähdössä Nucca lähti heti perääni, palasin takaisin ja vein Nucan uudelleen istumaan paikalleen ja näin pääsin hieman pidemmälle vastaanottamaan (edelleenkään neiti ei siis kuitenkaan malttanut pysyä lähdössä niin kuin olisi tarkoitus). Jälleen, ihan oikeesti, ratasuoritus lähti vauhdikkaasti. Pöydälle Nucca tuli liian vaudilla, joten "liukui" siitä alas ja näin siitä vitonen. Pöydältä jatkettiin jälleen vauhdilla eteenpäin. Pujottelussa tuli jotain ihme hämminkiä: teimme hylyn siihen, sillä vaikka aloitin mistä kulmasta vaan sitä pujottelua, niin Nucca meni väärin sen ja näin saimmekin hylyn pujottelusta, sillä vasta 5:llä yrittämällä pujotteluun meno onnistui. Nooh, sitten mentiinkin sutjakkaasti loputkin rataa.

Kolmas rata: sanoin istu -käskyn jättäessäni niin paikokkaasti, että neiti jopa pysyi lähdössä. Neljännelle esteelle, putki, mentiin A:n edestä ja olin päättänyt, että siinä pitää olla kunnon haltuunottokäsky, jotta saan Nucan kääntymään putkeen eikä menemään Aalle. Niinpä sitten tomerana kiljun "tässä - tässä", mutta ei, Nucca juoksu korvat lepattaen sille Aalle:-) Mutta ainakin minä yritin sen estää. Olisi pitänyt varmasti ottaa itselleä askellus taaksepäin samalla, oiskohan pelastanut tilanteen. Nucca palasi Aalta takaisin ja tuli putkeen niin kuin pitikin. Putken jälkeen ehti vielä hypätä taakseni jääneen hypyn. Tämän jälkeen pääsimme käyntiin ja jatkoimme rataa ja ihanasti se rata sitten menikin mahtavilla irtaantumisilla!

Neljäs ratasuorituksemme olikin sitten fiasko: tein heti alkuun (3 esteellä) valssin väärään kohtaan ja näin ajoin Nucan hypylle siten, että se tuli suoritettua väärin päin. Jotenkin oma keskittyminen herpaantui sen jälkeen ja en tehnyt kunnolla töitä eli ohjannut. Radalla oli joka tapauksessa hyviä osioita, mutta tiedän, että parempaankin olisimme pystyneet, mikäli olisin jatkanut ohjaamista kunnolla.Tämä rata oli profiililtaan vaikea hyppyrata.Ainakin minun mielestäni rata oli vaikea.

Yhteenvetona sanottakoon, että Nucca teki innolla hommia ja eteni esteeltä toiselle vauhdikkaasti. Hitsi, näyttäisi siltä, että pikkuhiljaa joka päiväiset etenemisharjoitukset alkavat tuottamaan tulosta. Ainakin toivon niin. Nyt kun tämä tsemppi pysyisi Nucalla ja minä opin vielä ohjaamaan oikea-aikaisesti, niin vautsi. Joka tapauksessa Nucan suorituksiin olen enemmänkin kuin tyytyväinen! Tämän viikonlopun tulosssaldo oli ehkä ennätyksemme eli kaikki 4 rataa hylyksi:-) Ja 2 radalla syynä minun valssit väärässä paikassa - anteeksi Nucca, että pilasin ratasi.Yritän ryhdistäytyä:-)

Tämäkään kisareissu ei olisi onnistunut ilman ihania ystäviä, joten kiitos viikonlopun kyytityksistä Annelille, Ainolle ja Tarjalle ja Riitalle kiitti videoinneista.