Viikonloppujahan voi viettää monella tapaa, mutta yksi hyvä tapa sen viettoon, on agilitykisoissa mukana oleminen. Olin ilmoittanut Nucan Oulun kisoihin (12. - 13.8.) neljään starttiin: molemmille päiville 2 starttia. Lauantaina meidän ensimmäinen rataantutustumisemme oli klo 15.55, mutta jotkut ne menee kisapaikalle jo aamuaikaisella ja ne jotkut on minä Nucan kanssa ja kyytin tarjoaja Kaisa ja Merri. Kaisa oli kisoissa toimitsijana, joten hänen oli oltava paikalla jo klo 9. No mutta ei se mitään, hyvää harjoittelua odottelut ja minullahan aika kuluu, kun katselen toisten suorituksia ja heilun kameran kanssa.

Päivä meni nopeasti ja tuli meidän vuoromme. Tuomarina Minna Jokisaari. Kaikissa luokissa radat oli haastavia, niin myös 3 -luokassakin. Niin kuin kuuluu ollakin. Täytyy sanoa, että en kunnolla edes muista ensimmäisen radan profiilia, muuta kuin sen, että tarkkana piti olla. Puomin alla oli putki, jonka itse koin haastavaksi, koska Nucalle nuo kontaktiesteet on niin vetäviä. Nooh, joka tapauksessa Nucca toimi hyvin ja oli hyvin kuulolla. Radan loppupuolella tein jonkin ihme ohjausliikkeen (olin kuulemma huutanut takaa, kun olisi pitänyt huutaa eteen) ja vetäisin Nucan aidan ohi ja siitä tuli kielto. Sen jälkeen tulikin aivan liian voimakas "tässä" -käsky ja koira kääntyi suoraan minuun päin ja vieressäni oli A, jonka Nucca sitten luulikin olevan suoritusvuorossa. Hylkyhän siitä tuli, niin hyvin kuin siihen asti oli mennytkin. Sitä kun itse mokaa, niin sitä mokaa kunnolla. Mutta Nucan työskentelyyn olin tosi tyytyväinen.

Toinen rata olikin sitten iltamassa. Haastava sekin. Jostain syystä Nucca ei liikkunut sellaisella draivilla kuin yleensä menee, joten suoritimme rataa aivan liikaa "käsikädessä". Tämähän ei tietenkään ole se paras tapa meille, koska silloin aikaa tuhraantuu ihan turhaan. Minä kun kuljen löntystellen. Mutta kuitenkin: puhdas rata tehtiin ja yliaikaa meni 5,74 sek (mikä ei sitten loppujen lopuksi ollutkaan plajon, koska ihanneaika oli aika tiukka). Sijoituksellisestikaan ei ollenkaan hullummin: 5 / 16.

Illalla kisojen jälkeen väsyneinä ja pölyisinä kotiin. Pohdiskelin jonkin verran lähinnä sitä, että miksi Nucalla ei ollut sellainen vauhti toisella radalla kuin tavallisesti ja yöllä osasyykin taisi selvitä: neiti aloitti juoksunsa! Niinpä sitten sunnuntain startit jätettiin väliin, mutta jokuhan on niin bimbo, että lähtee vapaaehtoisesti kisapaikalle jo ennen kukonlaulua ja tulee takaisin illan hämärtyessä vaikkei itse voi osallistuakaan:-)

Kiva viikonloppu ja onneksi tuo Nucan juoksu tuli nyt, niin "parhaat päivät" ehtii olla ohi ennen starttejamme Hollannissa.