Maanantai 8.10.2007:
OKK-Areena, Virpiniemi, jatkoryhmä

Tänään oli ensimmäinen treenikerta uudelle ryhmälle, jota olen lupautunut vetämään ystäväni Kaisan kanssa. Ryhmän taso on jatkoryhmä. Ensimmäinen kerta aloitettiin ihan käytännön asioiden kertomisella sekä halli- ja jäsenmaksujen tarkistamisella.

Ryhmässämme on 12 koirakkoa, joista tänään paikalla olivat parson Siiri, cockerspanieli Matu, snautseri Tini, isovillakoira Hessu, keskikokoinen villakoira Mortti, australianpaimenkoira Nabu, australianterrieri Pontus, portugalinvesikoira Piitu, norwichinterrieri Eppu sekä norfolkinterrieri Tinka. Ryhmä on iso ja aikaa vain tunti, mutta eiköhän se ajankäyttö hahmotu.

Käytännönasioden läpikäynnin jälkeen rakensimme suunnittelemani radan.

968691.jpg

Huomioita, joihin tulemme talvikauden aikana kiinnittämään huomiota tämän radan perusteella, monen muun asian lisäksi:

* lähdössä pysymiset, jotta ohjaajat pystyvät siirtymään vastaanottamaan koiriaan
* kontaktit
* putkiin lähettämiset
* pujotteluun syötöt ja pujotteluvarmuus
* irtaantumiset
* kehumiset / palkkaukset

Mutta kaiken kaikkiaan erittäin tasainen ryhmä ja kaikki saivat suoritettua radan hyvin.

Ensi kerralla ryhmä jaetaan ja toinen puoli suorittaa hieman pidempää pätkää sillä aikaa kun toinen puoli keskittyy joko yksittäisten esteiden suoritusvarmuuteen tai pieniin ohjaustekniikoihin. Ja puolessa välissä tuntia puolia vaihdetaan.

Kunhan puolin ja toisin tutustumme, niin pyrin katsomaan koirakohtaisesti, mikä sopii itse kullekin ohjaukseksi, mutta käydään kuitenkin läpi erilaisia vaihtoehtoja.

Kiitos innostuneen oloiselle ryhmälle. Palautetta otetaan mielellään vastaan. Tähän blogiin pyrin kirjoittamaan jokaisen treenin jälkeen muutaman sanasen ja laittamaan esille oman treenini, jotta voitte halutessani sitten tehdä mielikuvatreenejä. Kaisa kirjoittelee omaansa.

Nähdään viikon päästä!

-piitu-