Vaasassa 26. - 27.5.2007

Ilma: huh huh hellettä
Paikka: hiekkakenttä, meren rannalla

Lähdimme lauantaina Annan, Myyn ja Pekon kanssa reissuun ja auton nokka kohti Vaasaa. Yövyimme Vaasassa, sillä sunnuntaina kisat oli vain 3 -luokille, joten eipä tarvinnut lähteä kisamatkalle ennen kukonlaulua.

Sunnuntaina kisapäivänä ilma oli todella aurinkoinen, ei pilvenhattaraa näkynyt. Minulla ei tietenkään ollut shortseja eikä lippistäkään. Ei kyllä käynyt mielessäkään, että kesä voi iskeä kertaheitolla:-)

Kisastartteja oli 3 ja tuomarina Risse Koponen.

Ensimmäinen rata oli oikein mukava profiililtaan, mutta minä olin jo rataantutustumisessa jotenkin hyytynyt. Jalat oli ihan vetelät, enkä saanut itsestäni oikein mitään irti. Kun oli vuoromme suorittaa rata, niin yritin kyllä skarpata, mutta en onnistunut siinä. Ohjaukseni oli vajaata, tehotonta, suoraan sanottuna kamalaa. Radalla ehti tulla kaksi kieltoa ennen kuin lopulta tuli hylky. Sillä ei ollut mitään väliä vaikka hyl tulikin, sillä ratasuoritus oli siihen astikin tökköä.

Toiselle radalle lähtiessäni olin ihan eri fiiliksissä. Sain tosi hyvän tsempin päälle. Käytin Nucan uimassa vähän ennen radalle menoa (itselläni oli kyllä todella tukala olo). Rata alkoi koko kentän pidemmän sivun suoralla ja minä päätin, että otan riskin ja jätän Nucan lähtöön ja menen vastanottamaan sinne toiseen päähän kenttää. Nucca joutuisi suorittamaan ei ihan suorassa linjassa olevat hypyn - pituuden - okserin - renkaan ja siitä putkelle lähetyksen kauko-ohjauksella. Wau - wau - wau, onnistui! (rataantutustumisessa minulta kysyikin yksi kisakumppani, että aiotko sinä todella ohjata alun näin kaukaa). Kun alku oli lähtenyt näin vauhdilla, niin tällaisissa tilanteissa Nucalla onkin yleensä sitten vauhti päällä. Niin oli nytkin. Yksi kohta oli sellainen, missä oli lähes suoraan hyppy - hyppy - muuri - A. Lähetin tuon pätkän käskyllä ylööööös ja Nucca suoritti kaikki esteet juosten Aalle. Valitettavasti Aan itsenäinen suorittaminen ei onnistu, joten neiti joutui sitten Aan harjalla minua odottamaan. Tähän tietenkin kuluu aikaa. Mutta siitä jälleen rata sujui hyvin ja maaliin tullessamme olimme suorittaneet virheettämän radan ja ihanneajan alittaen:-). Hyvääää Nuupee!!

Kolmannelle radalle lähtemistä mietin kyllä pitkään, sillä radalla oli sellaisia kohtia, mitkä on tosi vaikeita minulle ja Nucalle eli yhtäkkiä tuli kahdessa kohtaa vauhdista takaahyppyjä. Minä en osaa niitä ohjata, ainakaan vielä. Niinpä heti alussa tuli hylkäys kun tällainen takaahyppy ei onnistunut ja Nucca suoritti esteen väärin päin. Tein jonkin matkaa vielä rataa ja lopetin sitten hyvään kohtaan, koska en halunnut alkaa vääntämään rataa väkisin, kun kuitenkin Nucalla oli menohaluja ja sehän ei tykkää yhtään siitä, että väkisin väännän rataa. Joten parempi niin.

Hyvä fiilis jäi kisapäivästä! Näin ehdimme saada SM-nollien keruuaikana 6 nollaa, 7 olisi pitänyt saada jotta olisi osallistumisoikeus SM-kisoihin 2007. Tähtäin meillä onkin osallistumisoikeus vuonna 2008.

Kiitos Annalle ja kumppaneille kyydistä ja seurasta!

Nyt jäämme agilitykisatauolle ja teemme hieman töitä treenaamalla.

PS. minulla oli kotimatkalla pää kipeä ja paleli koko ajan ja sama jatkui kun pääsin kotiin. Koko yön paleli. Käsivarret oli aivan punaiset auringosta ja olin tainnut saada päähänikin hieman liian ison annoksen aurinkoa. Näin sitä taas viisastuu - toivon mukaan - ja pitää lippistä mukana. Nyt on kesä!