Viralliset kisat 24.2.2007, OKK-Areena, Virpiniemi

Eilen oli vuorossa Oulun Koirakerhon järjestämät agilitykisat. Tuomarina toimi Vesa Sivonen. Aamulla lähdettiin ennen klo 9 Kaisan kanssa matkalle, sillä olimme molemmat kisoissa töissä. Itse toimin kisojen kuuluttajana 1 -luokkien ajan. Näin talviaikaan voi ihan hyvin ollakin töissä kisoissa, kun valokuvaamisesta ei tule mitään. Odotan kyllä kesäkisoja valokuvaamisenkin vuoksi innolla.

Ensimmäinen kisarata oli agilityrata. Rata oli profiililtaan helpohkon oloinen, mutta siinä oli haastavia esteille vientejä ja vaati koiran hallintaa (aika paljon "pyöritystä"). Rata oli mielestäni aika tekninen. Itse en uskaltanut päästää Nuccaa kunnolla irtoamaan minusta ja sehän ei tietenkän ole mikään hyä asia, sillä oma vauhtini ei riitä mihinkään. Eli taisin olla hieman liian varovainen ohjauksessani. Mutta kyllä ihanneaika taisi olla aika tiukka (toivon mukaan joku on kanssani samaa mieltä). Tuloksemme oli vrheetön ratasuoritus, mutta aikaa tuhraantui 7 sekuntia ihanneajan yli. Lohduttaudun sillä, että voittajakaan ei mennyt kyllä alle ihanneajan kuin muistaakseni sekunnin... Mutta joka tapauksessa, Nucca toimi hyvin ja se on pääasia!

Toinen rata oli hyppyrata ja tuomarin sama "pyörityslinja" jatkui. Rata oli tosi mukava. Nucca toimi hyvin ja minäkin toimin suhteellisen hyvin ja annoin jopa neiti Näppärän tehdä itsenäisesti töitä. Yhdessä takaa -hyppykuviossa (esteet 6 ja 7) olin aivan liian hätäinen ja vedin Nucan hyppyjen välistä ja melkein suorittamaan hyppyä väärin päin g055.gif. No onneksi sain tilanteen pelastettua ja Nucan menemään hypyn taakse. Sieltä sitten rata jatkuikin hyvin osasuorituksin. Tuloksemme oli tuo yksi kieltovirhe ja VAIN 4 sekuntia yliaikaa. Wau, aikahan olisi ollut ihan hyvä ilman tuota kieltoa ja sen korjaamiseen mennyttä aikaa.

En ole siis ollenkaan epätoivoinen, päinvastoin - fiilis on hyvä! Nyt ois sopiva aika Nucalla aloittaa juoksu. Otetaankohan toiveeni huomioon...

Virvelle kiitokset, kun ulkoilutit Nuupen minun ollessa rataantutustumisessa!

Illalla olimme kotona joskus klo 19 aikoihin. Olin aika väsynyt ja kylmissäni, joten lämmin suihku oli enemmän kuin tervetullut ja unikin taisi tulla aiemmin kuin arki-iltoina a035.gif.