Agilitytreenien veto 19.10.2006, OKK-Areena, Virpiniemi

Vedän kerran viikossa agilityn jatkoryhmäläisille treenit Kaisan kanssa. Nyt oli 3. kerta, kun treenasimme. Kaikki ryhmään ilmoittautuneet olivat paikalla eli 10 koirakkoa. Vedämme harkat siten, että toinen ohjaajista tekee yksittäisesteharkkaa ja toinen ohjausharkkaa. Minä olen nyt 2 kertaa vetänyt ohjaustreenit.

Tänään teimme ratapätkän, missä oli 7 estettä: hyppyjä sekä kaarella oleva putki. Harjoituksen tarkoitus oli putkeen lähettäminen sekä se, että kun koira on putkessa, niin ohjaajan siirtyminen seuraavaa estettä kohti ilman suurempia koiran odotteluja (koirahan kyllä sieltä putkesta ulos tulee), mutta silti koiran seuraaminen katseella sekä selkeä näyttö tulevalle esteelle. Rata oli looginen ja periaatteessa muodosti ympyrän, jossa oli yksi hypylle vienti hieman tiukemmassa kulmassa. Tässä tuli pienoista haltuunottokäskytystä käyttää. Ryhmälle tuleekin kotiläksyksi haltuunottojen opettaminen.

Teimme rataharjoituksen molempiin suuntiin, joten tuli harjoiteltua koiran ohjaamista molemmilta puolin.

236186.jpg


236187.jpg

Tämän illan treenit meni kaikilla hyvin. Jokaiselle annoin suorituksen jälkeen jonkinlaista palautetta suorituksesta. Seuraavia asioita tuli esille: ohjaaja ei saa kiirehtiä liikaa, selkeät näytöt, liikkuminen pystymmässä, haltuunotot. Oli kiva katsoa innostuneita ohjaajia iloisten koirien kanssa.