Agilitykisat 12. - 13.5.2007 Oulu (OKK), Haukkukeidas

Nyt oli sitten edustamamme seuran ensimmäiset ulkokisat tälle vuodelle. Haukkukeitaalla kisaolosuhteet on kyllä mainiot. On paljon tilaa ulkoiluttaa koiria ja kisapohja on hyvä. Tuomarina viikonlopun kaikissa kisoissa toimi Marja Lahikainen. Hänellä oli todella mukavia ratoja, oli vauhdikasta etenemistä tarjoavaa pätkää ja hallintaa vaativaa välistävetoa. Tykkäsin tosi paljon. Mutta ongelmahan on siinä, että jos ei osaa ohjata, niin silloin ei vaan osaa. Koirahan osaisi. Ja kun ohjaaja vielä antaisi koiran tehdä sellaista työtä kuin haluaisi, niin jotain tulostakin voisi odottaa...

Teimme siis kolmella ensimmäisellä radalla hylätyt suoritukset. Ensin mentiin hyvin ja siten tuli joku tökkökohta joka johti hylkäykseen (väärä rata) ja sitten taas mentiin niin kuin pitikin. Kahdella hylkyradalla ihana ajanottaja ei pysäyttänyt kellottamista vaan kellotti meille ajan ja jihaa, olisimme suorittaneet radat ihanneajan puitteissa. Lohdullista:-)

Viikonlopun viimeinen suorituksemme oli kyllä tahtojen taistelu, joka kostautui pienoisena yliaikana. Heti alussa Nucca oli mennä väärälle esteelle ja minä kiljun naama punaisena tässääää ja tännee ja et mee jne ja huh huh, sain kuin sainkin neidin kääntymään oikeaan suuntaan. Sitten tuli puolivälissä rataa kohta, minkä Nucca olisi suorittanut omaan kulkulinjaansa nähden erittäin hyvin, mutta kun en ollut tutustunut rataan siten, niin pakkovääntämisellä vein koiraa toista kautta. Siis tämä onnistui, mutta aikaa paloi ja oli todellista pakkovääntämistä (ihmettele siinä sitten, miksi tapan Nucan vauhtia, just tällähän se onnistuu). Joka tapauksessa virheeton rata, mutta yliaikaa 3 sekuntia. Osallistujia oli 14 ja sijoituksemme oli 5.

Olin kaikilla radoilla todella tyytyväinen Nucan etenemisvauhtiin. Vielä kun opin kunnolla ohjaamaan kauempaa ja olemaan vieläkin rohkeampi ohjauksessani. Mutta onnistumisen iloa tuo myös se, että kaikilla radoilla tein myös takaaleikkauksia ja onnistuneesti. Ne kun meinaa olla mulle peikkoja.

Erittäin hyvä fiilis jäi Nuupen työskentelystä! Hyvä tyttö!