OKK-jatkoryhmä, 29.3.2007

Tänään vedin ryhmälle "pikkutreenin". Pohdin kotona muutamaa päivää aikaisemmin, että mikä olisi tarpeellista vahvistamista ja päädyin siihen, että harjoittelemme yhdellä hypyllä takaa -hyppyä sekä lähdössä paikalla pysymistä ja vahvistamme keinun suorittamista.

481823.jpg

Ensin teimme niin, että jokainen otti useamman kerran takaa -hyppynä estettä nro 2. Kaikki koirat hoksasivat idean jo muutamasta toistosta. Kun koirat selvästi menivät hypyn sujuvasti, niin sen jälkeen siirryimme tekemän koko radan. Koirat jätettiin hypyn 1 taakse ja siirryttiin puoleen väliin 1 ja 2 hyppyä. Mikäli kävi niin, että koira varasti lähdössä, niin koira palautettiin takaisin lähtöpaikalle. Lähdöstä ei saanut lähteä ennen ohjaajan lupaa. Täytyy sanoa, että esteen nro 2 suorittaminen meni loistavasti myös ratasuorituksena. Kun koirat suorittivat takaa-hyppyä, niin ohjaajat tekivät valssin hypyn toisella puolen. Samalla tuli olla tarkkana, jotta koira ei bongannut putkea.

Hypyillä 3 ja 4 ei ollut ongelmia.

Keinu otettiin siten, että koira vietiin sille yksittäisen esteen tavoin, eli ei päästetty juoksemaan vauhdilla. Yksi koirakko teki keinun osana rataa ilman pysäytyksiä. Jokainen palkkasi kunnolla keinun kontaktilla. Osaa pidettiin kontaktipinnalla kauemmin ja rauhoiteltiin pysymään siinä ja luvalla vasta poistuminen.

Ryhmässämme on 2 jo kisannutta, joten he jatkoivat rataa keinun jälkeen hypylle 6 ja putkelle 7, muut lopettivat keinulle, jotta saadaan todella varmuus myös keinun suoritukseen.

Keinua otettiin myös yksittäisenä esteenä. Keinun suorittaminen alkaa olla tosi hyvällä mallilla. Juurikaan ei tarvinnut enää avustella laskuosuudella (minä siis hidastan keinun laskeutumista, jotta keinu ei kolahtaisi niin paljon).

Jälleen oli kiva vetää harjoitus innostuneelle porukalle. Edistytte koko ajan!