OKK-jatkoryhmä, 22.10.2007, Virpiniemi

Vedin yksistään koko ryhmälle treenin, kun Kaisa oli palautumassa näyttelykeikalta Norjasta.

Mukana olivat cockeri Matu, australianpaimenkoira Nabu, parsoni Jesperi, portugalinvesikoira Piitu, snautseri Tini, isovillakoira Hessu ja keskikokoinen villakoira Mortti. Osa oli syyslomalla:-)

Teimme toiseen päähän ihan normaalisti "pikkutreenin", jonka tekemisen koirakot suorittivat itsenäisesti (seurailin kyllä välillä syrjäsilmällä). Miten se onkin tunne, että silmät tulee takaraivoonkin tämän lajin parissa.

Pikkutreenissä (a ja b -esteet) tarkoitus oli, että ohjaaja vie koiransa kanssa lelun tai makupalakipon putken jälkeen ja koira lähetetään putkeen hypyn takaa. Kun tämä onnistui sujuvasti, niin tehtiin niin päin, että palkka vietiin hypyn taakse ja lähetettiin putkelta irtoamaan hypylle saakka. Lisäksi pujottelua ihan erillisenä esteenä.


1010024.jpg

Isommassa treenissä halusin korostaa ohjaajien luottamista omiin koiriinsa sekä käskytyksen merkitystä silloinkin, kun koira on putkessa.

Huomioita:

* koirien lähdössä pysymistä pitää treenata -> kotiläksyä!
* kun koira lähtee putkeen, niin ohjaaja käskyttää koko ajan, jotta koiralle on selvää, mihin jatketaan putkelta -> jos käskyt myöhässä, koirien liikkumisslinja oli punainen ja kun käskytys oli koko ajan, niin koiran liikkumislinja oli vihreällä merkitty -> SUURI ERO, eikö totta?
* ohjaajat lähettivät koiransa rohkeasti putkeen nro 3 ja siirtyivät ottamaan koiria vastaan putken nro 4 ulostulopäähän -> WAU - UPEAA! Jokaisella tämä onnistui ja vaikka osa epäili, että ehtisikö mennä tekemään valssin putken päähän, niin mitään ongelmaa ehtimisessä ei ollut. Tähän olisi sopinut myös yliolanotto!
* putkesta 4 jatkuminen hypyille 5 ja 6 sujuivat todella hyvin ilman tökkökohtaa, koirat liikkuivat suoraviivaisesti -> LOISTAVAA ohjausta ryhmäläiset!
* puomin ylösnousukontakti osan kohdalla siinä ja siinä
* jokainen palkkasi alastulokontaktille ihan ajan kanssa ja luvalla poistuminen

Kiitti jälleen ryhmäläisille. Jatketaan taas maanantaina "reenaamista".