KiiKo, Sammalojan kenttä, kilpailevien harkka 4.6.2007

Vihdoinkin on sen verran aikaa, että saan laitettua muutaman sanan sekä ratapiirroksen maanantain kilpailevien harkasta. Mukana olivat keskikokoinen villakoira Core, australianpaimenkoira Nana sekä lagotto Tinka. Kummasti se aika vierähtää kolmellakin koiralla eli treenasimme lähes 1,5 tuntia. Silti ei mennyt jankkaamiseksi eikä myöskään seisoskeluksi.


643898.jpg

Treenasimme parille koiralle ensin pujottelua ja Aata, sillä halusimme molemmille hieman vauhtia pujotteluun sekä Aan suorittamista siten, että myös alasmeno -kontakti tulee kunnolla ja vauhdikkaasti suoritettua. Myös keinu oli yksittäisesteenä ensin. Nyt yhdelle koiralle on tullut jostain kumman syystä keinusta peikko, joten sen työstämisen otamme lähiaikoina ohjelmaan.

Sitten teimme itse radan. (koira, jolle keinu on peikko, aloitti radan hypyltä nro 3).

Kepeille vienti meni hyvin valssin avulla, mutta kun ohjaaja jäi jälkeen, niin sylikäännöllä pujotteluun lähettäminen olisi ollut hyvä vaihtoehto ja todennäköisimmin nopein suorituksena. Tämä sylikääntö on kuitenkin vielä hakusessa, joten se tulee treenin alle seuraavilla kerroilla!

Pujottelusta hypylle nro 5 ja Aalle vienti sujui joko niin, että ohjaaja valssasi keppien jälkeen tai sitten lähetti hypylle ja leikkasi takana, kun koira meni Aalle. Molemmat tyylit olivat nopeita riippuen koirasta.

Eniten ongelmia tuotti Aalta hypyn kautta pujotteluun vienti. Koirat tulee sada siten pujotteluvarmoiksi, että kestävät pujottelun takana takaaleikkauksen. Tässäpä jälleen harjoittelun kohde. Ne ohjaajat, jotka juoksivat kiertäen hypynkin, pujotteluun syöttö onnistui hyvin, mutta tämä ei kyllä ole jatkossa järkevää, koska kun koira saadaan itse yksin suorittamaan hyppy ja siitä pujo, niin se on nopein ja sujuvin.

Medikoirilla "serpentiinihypyt" onnistui hyvin. Maxikoiran kanssa ohjaajan tuli olla tarkkana siitä, että antoi koiralle tilaa hypätä eikä mennyt itse liian lähelle hyppyjä. Kun tämä oivallus tuli, niin hypyt sujuivat hienosti.

Eli hioimme ratatreenin jälkeen kaikille niitä kohtia mitkä tuotti eniten ongelmia: hypyltä kepeille, Aalta hypyn kautta kepeille, pujosta "serpentiinihypyille" sekä putkesta "serpentiinihypyille".

Seuraava trenimme tuleekin koostumaan sylikäännöistä sekä muutamista muista yksittäisopeista. Mitään pitkää ratatreeniä emme siis tee:-)