KiiKo - jatkoryhmä 30.7.2007

Nyt kunnostaudun ja laitan eilisen jatkoryhmän treenin esille, joku on kuulemma jo odotellutkin kesätreenien kuulumisia a065.gif. Treenejä on siis vedetty ilman taukoja, mutta vetäjä on jotenkin ollut ihan pihalla nettimaailmasta.

Mukana olivat portugalinvesikoirat Tara ja Kaapo, lagotot Lyyti ja Riki sekä australianpaimenkoira Rilla.

Treeenin tarkoituksena oli vastaanottaminen ja siitä kääntäminen sekä lähettäminen.


782800.jpg

Ensin tehtiin harjoitus 1 - 6 ja sen jälkeen 21 - 26 eli sama treeni, mutta näin saatiin ohjausharjoitus molemmin puolin ohjattavaksi. Jostain kumman syystä jompi kumpi puoli on ohjaajalle vaikeampi. Koirathan kyllä menee just sinne mihin ohjaajat näyttävätkin. Eikös juu?

Esteeltä 1 (ja näin ollen myös esteeltä 21) otettiin koira vastaan peruuttamalla ja saatiin koiralle pieni kaarros kääntymisessä seuraavalle hypylle. Kun koira oli käännetty hypylle 2 (22), niin lähetys putkeen (pienestä kaarroksesta johtuen koirilla oli suora suunta putkeen). Ohjaajat jäivät vastaanottamaan koiraa putkelta ja lähettivät hypylle 4 (24). Ohjaajan vartalonliikkeellä ja suullisella käskyllä koiran ohjaaminen hypylle 5 (25) ja lähetys putkeen 6 (26).

Ongelmia -> ratkaisuja:
* lähinnä ensimmäiseen putkeen irtoamisessa -> pilkottiin kohta osiin ja otettiin ensin pelkkää putkeen lähettämistä ja palkka lensi apuohjaajalta, sitten hypyn kautta ja lopulta kun tämä meni sujuvasti, niin alusta asti
* hypyn nro 4 ohitus eli koira meni hyppyjen 4 ja 5 välistä -> ohjaajan oikean ohjauspaikan löytäminen ja oikea-aikainen käskytys -> palkka apuohjaajan heittämänä
* hypyn nro 5 ohitus ->sama kuin edellä eli ohjaajan oikea ohjauspaikka ja oikea-aikainen käskytys sekä vartalonkääntö

Yksittäisenä "päätreenin" sivussa koirakot tekivät parittain pussia ja kun pussi meni hyvin, niin hypyn kautta pussia (esteet a - b). Tässä ei ongelmia.

Yksittäisenä pujottelua.

Lopuksi teimme vielä valvovan silmäni alla keinua. Lähinnä jokainen otti keinun kytkettynä. Hyvin meni, kukaan ei arkaillut keinua.

Loistavaa!! Nähdään ensi viikolla jälleen!