OKK-jatkoryhmä, Virpiniemi 8.2.2007

Pakkanen paukkuu täälläkin, niin kuin ympäri Suomen. Mietimme pitkään, mitä tekisimme harkkojen suhteen. hallissammehan on todellakin huomatavasti lämpimämpi kuin ulkona, sillä hallissa on lämmitys illan päällä (silti lämpötila näillä pakkasilla ei taida yltää ihan plussan puolelle, mutta jossain vaiheessa kun mittaria katsoimme, niin oli -2 astetta). Lopulta päädyimme siihe, että laitoin kaikille ryhmäläisille tekstarin ja kysyin, onko ketään tulossa harkkaamaan. Ratatreeniä emme tekisi vaan keskittyisimme putkiin lähettämiseen ja putkensuun itsenäiseen hakemiseen eri etäisyyksiltä. Tällä kertaa oli niin, että 2 ilmoittautui haluavansa tulla treenaamaan, joten päätimme Kaisan kanssa lähteä hallille vetämään puolen tunnin treenit.

Vedimme siis treenin, mikä koostui putkista ja pujottelusta. Koirat tuli lähettä putkelle nro 1 ensin metrin päästä ja palkkaus, sitten parin metrin päästä jne ja palkkaus. Kun nämä onnistui hyvin, niin sai jatkaa matkaa putkelle nro 2 ja sen jälkeen palkkaus. Kun tämä sujui hyvin, niin sitten jatkettiin vielä pujotteluun. Lopulta tämä samainen otettiin peilikuvana. Ensin harjoiteltiin eri etäisyyksiltä putkelle 2a lähettämistä ja sen jälkeen otettiin koko 3 esteen sarja pujottelusta (1a) alkaen.

386091.jpg

Huomioita:
* todella loistavia putkiin irtaantumisia
* koirat nauttivat tällaisista yksinkertaisista harjoituksista
* uskomattoman hyvin ohjaajat saivat vietyä koiransa pujotteluun putkelta nro 2

* itse koen todella tärkeäksi välillä tehdä ihan näin yksinkertaista estevahvistustreeniä, putket on usein radalla menoa kääntävinä esteinä ja näin ollen on hyvä, jos koirat osaavat etsiä itsenäisesti kaukaakin putken, jolloin ohjaajat voivat siirtyä seuraaville esteille eikä tarvitse itse välttämättä saattaa koiria perille asti

Toivotaan, että nämä paukkupakkaset hellittävät:-)