Viikonloppuna oli Oulussa agilitykisat ja starttasimme 4 kisaa. Tuomarina Anders Virtanen. Radat oli mukavia, mutta haasteellisia. Ainakin minulle.

Laitan rataprofiilien alle hieman sepostusta, kuinka meillä meni. Radat ja luvan niiden julkaisemiseen olen saanut suoraan tuomarilta. 

Ensimmäinen startti:

295846.jpg

Jätin Nucan lähtöön ja kävelin rauhallisesti tarkoituksena ehtiä esteen 2 taakse, mutta neiti lähti hiippaileen perääni ja hiipi takanani (en varmaan olisi tätä tiennyt, mutta katsojat kohahtivat). Minulla tuli hieman kiire ohjauksessa, mutta saimme selvitettyä alun itseasiassa tosi hyvin. Pujottelun jälkeen muurille tekemäni valssi meni aivan liian pitkäksi ja siinä meillä tuhraantui aikaa. Nucalla oli ihan hyvä vauhti. Puomin neiti suoritti itsenäisesti ja käskyllä rengas suoritti renkaan jonka aikana itse olin mennyt jo putken puoleen väliin. Ohjaus lopussa olevalle sarjaesteelle meni hyvin, samoin viimeinen hyppy. Teimme siis puhtaan radan, mutta yliaikaa meni 4,08 sek. Olin tosi tyytyväinen ja uskomatonta oli se, että voitimme luokkamme (meitä taisi olla 10 kpl).

Toinen startti:

295849.jpg

Illan toinen rata oli hyppyrata. Menin putken taakse ottamaan Nuccaa vastaan. Se onnistui, mutta sitten tuli tökkö kohta ja kielto. Mutta kun se selvitettiin, niin matka jatkui hyvällä draivilla, kunnes hypyltä 6 Nucca ampaisi suoraan putkeen vaikka olisi pitänyt kääntyä pujotteluun. Hylkyhän siitä tuli. Jatkoimme kuitenkin radan mahdollisismman hyvin, mutta olisittepa nähneet mikä irtaantuminen tapahtui lopussa mutkaputkesta tultaessa hypylle 16 ja siitä 3 seuraavaa hyppyä. Aivan uskomaton suora!! Hyvä fiilis hylystä huolimatta.

Kolmas startti:

295851.jpg

Tämä meni ihan fiaskoksi!! Oikeesti, en tiedä miten en saanut edes rataantutustumisessa mitään tolkkua, miten tämän radan veisin! Ja kun ei tämä ollut edes mikään niin hankala etteikö olisi pitänyt osata. Mutta kun ei! Sitten kun menimme radalla, niin minä olin kuin laulusta "hiljaa, hiljaa hiivitään, nyt kardemumman yössä..." eli siis hiivin ja hissuttelin ja en tehnyt töitä. Ei riitä sanoja kuvaamaan omaa töppäilyä. Eli radalta tuli ensinnäkin pujottelusta virhe, kun Nucca jätti viimeisen välin tekemättä. Sitten tuli kielto putkelta 11 (palasi puolivälistä takaisin) ja sitten kielto hypyltä 14 (hyppy ennen puomia). Itse päätin kokeilla, että tulisiko Nucca itsenäisesti sen hypyn ja menisi puomille, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Mutta oli ihan hyvä kokeilla, koska kuitenkin virheitä oli alla. No sitten Nucca jäi vielä seisomaan puomin alastulokontaktille just siihen rajalle, mutta halusin sen menevän alas asti, joten piti mennä näyttämään, että tulehan tyttöseni tähän saakka. Tämä oli eka kerta kun puomilla piti mennä viemään loppuun saakka. Eli en ole siitä huolissani. No joka tapauksessa loppu meni hyvin:-) Tulos oli kammotus: 39 ja risat. Joten säkki päähän ja nurkkaan miettimään mitä lajia sitä harrastettiinkaan.

Neljäs startti:

295853.jpg

Tämä oli tosi kiva rata ja meillä se lähtikin käyntiin oikein vauhdikkaasti, kunnes kulmahypyllä 10 - 11 vedin Nucan esteiden välistä eli siinä kielto. Sitten taas jatkettiin hienosti, kunnes puomin jälkeen piti mennä putkeen, niin Nucca ampaisi esteelle 16A eli taisi jäädä haltuunotto hieman vajaaksi, kun ehti hypätä sen putken vieressä olevan hypyn. Mutta tästä radasta jäi kuitenkin huomattavasti parempi fiilis kuin edellisestä!

Nyt sitten alkaakin agilitykisaamisesta joulutauko. Tekee varmasti hyvää! Kiitos Hennalle viikonlopun ratojen kuvaamisesta. Hyvä katsoa videolta mitä tuli tehtyä ja mitä jäi tekemättä.

Ps. minulla oli uudet ihanan kirjavat agilityvillasukat, mutta ei ne niin kamalasti onnea tuoneet. En silti aio luovuttaa, sillä ehkäpä sukat vielä hoksaavat tehtävänsä:-)