Kiimingin Koiraharrastajat, agilityjatkoryhmä 21.5.2007

Tänään paikalla olivat portugalinvesikoirat Tara ja Kaapo, bordercollie Vikke, lagotot Lyyti ja Riki, keskikokoinen villakoira Tatsi ja australianpaimenkoira Rilla.

Laadin treenipätkäksi harjoituksen, missä alussa ohjaajat saivat tehdä valssin ja loppupäässä tuli takaaleikkaus. Lisäksi vuoroaan odottelevat muodostivat parit ja suorittivat estepisteitä, joita oli hyppy-kepit, pituus, rengas-hyppy sekä suora putki.

603854.jpg

Rataharjoituksessa koira lähetettiin hypylle nro 1 ja ohjaaja lähti tekemään valssin hypyn nro 2 takana samalla pitäen katsetta koirassa ja näyttäen myös kädellä. Valssi tuli tehdä tarpeeksi pitkälle, jotta putkeen syöttö onnistui. Putken suu ei näkynyt aivan suoraan koiralle hypyltä tultaessa. Lisäksi piti olla tarkkana, että ohjaaja ei lähtenyt liian aikaisin kiirehtiin putkensuulta viistoon vasemmalle, koska tällöin koirat menivät Aalle. Kun koira oli putkessa, niin ohjaaja käskytti koiraa muurille, jonka takana minä olin makupalakupin tai pallon kanssa palkkaamassa, jotta koirat saatiin kunnolla irtoamaan muurille ja ohjaaja pystyi tekemään takaaleikkauksen.  Takaaleikkauksen jälkeen kunnollinen ohjaus puomille ja palkkaus kontakteille.

Mikäli oli ongelmia putkensuun hahmotuksessa, niin otimme pari kertaa pelkkää putkeen lähettämistä ihan vaan vahvistuksen vuoksi.

Yhden koiran kanssa otimme alun siten, että ohjaaja ei tehnyt valssia vaan teki takaaleikkauksen, kun koira oli putkessa ja näyttö putkelle vastakkaisella kädellä. Tämä tehtiin sen vuoksi näin tämän parin kohdalla, koska koira on niin nopea, että ohjaaja ei ehtisi tehdä tuossa kohti ajoissa valssia ja koiralla on tapana käydä käsiin kiinni. Loistavaa oli se, että tämän päivän treeneissä ei tullut yhtään käsille tuloa! Ryhmässä on kaksi koiraa, jotka helposti hyppivät käsiin, niin molemmilla tämä oli joko minimaalista tai sitä ei ollut ollenkaan! Loistavaa!

Rataharjoitus otettiin jokaisen kanssa 3 - 4 kertaa ja koirille tuli selvästi suoritusvarmuutta. Eli Aan alla oleva putki ei tarvi olla peikko ohjaajille:-)

Lopuksi otimme kaikkien kanssa vielä erikseen kepit ja suoran putken, ja kunnon palkkaus. Kepeillä osa koirista tarvitsee vielä ohjaajan käsinäyttöä avuksi, mutta siten, että käsi kulkee koiran kuonon kohdalla tai alempana, jotta ei tule pomppivaa liikettä pujotteluun.

Ensi viikon maanantaina Juha vetää ryhmälle harkat, sillä minä taidan olla vielä palautumassa...

Kiitos jälleen mukavalle ja innokkaalle porukalle!