Treeni 19.10.2006 paikka OKK-Areena, Virpiniemi

Koko ryhmä paikalla eli meitä on 6 koirakkoa (kaikki 3 -luokan koirakoita). Tänään rakennettiin 12 estettä (sekä yksi "haamueste" rata) sekä toiseen päähän hallia hypyistä, putkestä ja pujottelusta muodostuva yksittäisten esteiden harjoittelupaikka.

Aloitimme tuolla yksittäisten esteiden puolella itseohjautuen. Tein Nucan kanssa siten, että jätin Nucan hypyn taakse ja menin putken viereen ja siitä lähetin Nucan itsenäisesti hakemaan putken kauimmaisen pään. Onnistui upeasti! Välillä otin niin, että hypyn takaa suoralle putkelle ja sieltä mahdollisimman kaukaa ohjaus pujotteluun. Kun suoritan itse käskytystä rennosti, niin Nucca toimii todella hyvin. Välillä meni kyllä hallin pohjan haisteluksi - grrrrr!!

Sitten siirryimme Marin opastamaan ratatreeniin. Radalla oli koiran kääntämistä valssin avulla mahdollisimman pienellä koiran tekemällä kaarroksella. Minulla oli omat kääntymiset myöhässä ja Nucca ehti pinkaista väärille esteille. Harmittavasti aika kuitenkin loppui kesken (olin meidän ryhmän viimeisenä ja toinen ryhmä odotteli jo vuoroaan), joten emme ehtineet harjoitella näitä kohtia tarpeeksi, mutta piirsin rataprofiilin (niin kuin teen yleensäkin) itselleni, joten täytyy käydä joku kerta harkkaamassa itsekseen ajan kanssa. Ja yritän opetella kotona peruuttamista:-)

Meillähän oli viime kisaturneella ongelmana, että Nucca teki yhtäkkisen pysähdyksen putkilla: ja niin kävi nytkin. Ensin sinne mentiin päätä pahkaa (juuri se väärä este) ja sitten kun sinne piti mennä, niin ei mentykään. Mietin kotona, että oisko syynä ollut se, että kun ensin kielsin menemästä ja sitten saikin mennä, niin tuo nenäöttiäinen otti nokkiinsa... Täytynee kokeilla jatkossa, että kun Nucca menee väärälle esteelle, niin en kielläkään vaan otan uusiksi niin kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Tämä on nimittäin niin ihmetyksen aihe minulle, kun Nucca rakastaa putkia, samoin kuin kontaktiesteitä.

Mutta Nuccahan osaa kyllä senkin, että jos päättää olla tekemättä jonkin esteen, niin laittaa alahuulen törrölleen ja ei hievahdakaan - seisoo kuin sahapukki:-)

Mielenkiintoinen ratatreeni joka tapauksessa! Hyviä vinkkejä tuli tuohon kääntymisen / kääntämisen opettamiseen.