KiiKo, Sammalojan kenttä, jatkoryhmä 11.6.2007 klo 18 - 19.15

Laadin harjoitteeksi radan, missä pääsisi kokeilemaan kuukauden ajan opeteltuja etenemisiä sekä takaaleikkauksia. Mukana oli keskikokoiset villakoirat Tatsi ja Nirppu, lagotot Riki ja Lyyti, australianpaimenkoira Rilla sekä portugalinvesikoira Tara. Sää oli pilvinen ja viileämpi kuin muutamalla muulla kerralla ja se näkyi kyllä koirien etenemisessä (ja ohjaajienkin).

653391.jpg

Huomioita:

* puomin kontaktit meni kaikilla hyvin ja kaikki palkkasivat myös kontakteille, HYVÄ!
* kaikki saivat koiransa irtoamaan hypylle 4
* haltuunottokäskyllä pujotteluun viennit -> pujottelu on vielä kesken lähes kaikilla, pari koiraa pujottelee jo itsenäisesti ja hakevat pujottelun hyvin
* pujottelusta putkeen lähetys meni hyvin, samoin hypylle 7 ja muurille 8
* muurille ohjaajien ei pidä mennä liian lähelle takaaleikkausta tekemään, sillä silloin koira kääntyi ensin vasempaan kun suunta olisi oikealle -> kun leikkaa tarpeeksi kaukana koirasta, niin koira näki ohjaajan vartalonliikkeista ja kulkusuunnasta, että kääntyminen tuli oikealle
* hyppy - pussi - putki meni sujuvasti. Osalla hypyn nro 9 rima putosi, mutta kun tehtiin niin, että ohjaajat eivät kiirehtineet liikaa kohti pussia vaan antoivat koiran maltillisesti suorittaa hypyn, niin rimakin pysyi ylhäällä. Pussista putkeen syöttö meni sujuvasti!
* useammalle koiralle tuli putken jälkeisen hypyn (12) jälkeen pyörähdys oikealle, joten tätä harjoiteltiin sitten yksittäin ja erikseen jotta saatiin sujuva kääntyminen putki - hyppy - hyppy. Kaikille saatiin toimimaan!
* muutamalle koiralle täytyy alkaa käyttämään apuohjaajaa enemmän palkkaamiseen, jotta saadaan käsille pomppimista pois (tämä näkyy mm. pujottelussa ja eteenmenossa)

Jos vain mahdollista, niin kotiläksyinä ja itsenäisenä treenaamisena kaikille:

* pujottelu
* tämän radan ohjauskuvio 11 - 13
* eteenmenot

Yhteenvetona todettakoon, että kun olemme harjoitelleet mm. niitä takaaleikkauksia, niin koirat todellakin kestivät niitä ja etenivät niin, että ohjaajat pystyivät leikkaukset tekemään!

Hyvä hyvä, ryhmäläiset!

Jos teillä ryhmäläiseni vain on mahdollisuus, niin tulkaa tänään, keskiviikkona, klo 20 kentälle ylimääräiseen rataharjoitukseen:-)