Jatkoryhmäläisistämme Tinka (lagrom) ja Ritu (auspai) osallistuivat lauantaina, 14.4., olleisiin virallisiin kisoihin. Olin paikan päällä katselemassa suoritukset (toimin samalla ajanottajana). Haukan tavoin seurasin ohjaajien rataantutustumista ja taisinpa taas muutaman kommentinkin sekaan heittää. Sehän olisikin jo kumma, jos osaisin suuni pitää kiinni.

Molemmat koirakot ovat kyllä jo kisavalmiita ja nimenomaan kisakokemusta on hyvä hakea.

Tällä kertaa kävi niin, että Tinkalla tuli hylyt molemmilta radoilta. Agilityradalla heti ensimmäisen esteen jälkeen Tinka ajautui ohjaajan selän taakse ja näin valitsi sieltä väärän esteen. Ohjaajan käskytys oli hieman liian lepsua  ja selvästi "lanka katkesi" kun hylky tuli heti alussa. Hyppyradalla Tinka hyppäsi yhden hypyn väärin päin, joten hylkyhän siitä tuli. Hyppyradalla ohjaaja oli käskytyksessään huomattavasti topakampi!

Ritu sai ohjaajansa kanssa kosketusvirheen kepeille viennissä. Juttelimme ohjaajan kanssa radan jälkeen, että jos putkelta kepeille viennin olisi tehnyt toisella tavalla, niin yhteentörmäykseltä olisi vältytty. Ilman tuota ennen keppejä tapahtunutta kosketusta, suoritus oli hyvä! Hyppyradalla kepeiltä tuli kielto. Ritun kanssa täytyy noita kepeille vientejä alkaa ottamaan eri suunnista ja siten, että ohjaajan kestää olla takana, edessä ja sivulla:-) Joten molemmilta radoilta Ritulle vitoset. Eka radalla sijoitus oli 3.

Molempien suorituksissa oli todella paljon hyviä osioita, ja hiottavaa ja uuden opetteluahan löytyy aina.

Torstaina taas harkataan....