Tornion Kennelkerho järjesti jälleen perinteisen tammikuun pakkasralli -agilitykilpailunsa 20. - 21.1.2007 Kemin Junkohallissa. Tuomarina toimivat Pertti Siimes ja Sven Åfeldt. Osallistuimem Nucan kanssa kaikkiin 6 kisaan. Reissun teimme Kaisan ja Merrin kanssa. Vietimme siis viikonlopun agilityn parissa. Yövyimme Savotan Sannissa Keminmaalla ja iltakin meni agilitystä turinoidessa.

Junkohalli on kisapaikkana todella ihana. Pohja on hyvä liikkua ja siellä on tilaa! Halli on niin iso, että siellä pyörii koko ajan 2 eri luokkaa yhtäaikaa. Tuloksellisesti ei ollut minun ja Nucan kisaviikonloppu, ei todellakaan. Yritystä oli, mutta aina jossain tökki:-)

1. kisa, tuomari Pertti Siimes: tällä radalla keskityin ehkäpä aivan liikaa esteeseen nro 2 joka oli mielestäni vaikeassa kulmassa ensimmäiseen hyppyyn ja kolmantena olevaan putkeen nähden. Joten siis ohjasin tarkasti sille hypylle ja en ollut huomioinut, mitä Nuccaa näkee hypättyään hypyn: näkee edessään hypyn! Minulla jäi siis kunnon haltuunotto pois ja näin ollen Niti Näpsäkkä oli ottanut suunnaksi aivan väärän esteen. Hylkyhän siitä napsahti. Nooh, ei se mitään, ratoja oli vielä jäljellä...

2. kisa, tuomari Sven Åfeldt: tämä rata oli jotenkin vaikea. Puomin alla oli suora putki ja siitä jatkui renkaalle ja hypylle -> jäin jälkeen ja Nucca pyörähti hypyn edessä ja näin ollen siinä kielto (tätä kieltoa en tiennyt tulleen). Siten hypyn ja pussin kautta pujotteluun ja sieltä suoralle putkelle joka oli poikettain menosuuntamme. Nucca lähti putkelle todella hyvin ja oho - juoksi putken ulkosyrjää, joten kieltohan siitäkin tuli. Siinä vaiheessa itsellä meno lässähti ja kohta tuilikin hyppy väärin päin, joten tuloksena hylky....

3. kisa, tuomari Pertti Siimes, hyppyrata: tässä oli jälleen ihan hyvää tekemisen meininkiä. Yhdellä hypyllä tuli kielto ja yliaikaa maaliin tullessamme 4,39 sek eli tuloksemme oli 9,39. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen. Tämä oli tämän lauantain viimeinen startti. Lähdimme kohti majapaikkaamme (sen jälkeen kun kamalat rytmihäiriöt oli tasaantuneet).

Sunnuntain ensimmäinen startti eli 4. kisa, tuomarina Sven Åfeldt: tässä radassa oli kyllä hankala osuus jo alussa, tekninen. Sen selvitimme ihan hyvin, mutta sitten puolivälissä rataa minun väistäessäni hypyn siivekettä työnsin Nucan vauhdilla väärälle hypylle. No niin tietenkin, taas hylky. Ei lupaavalta näytä:-)

5. kisa, tuomari Pertti Siimes: rataantutustumisessa huomion radan haastavat kohdat, mutta yhdellä hypyllä valssini tuli liian lähelle hyppyä, joten Nucalla ei ollut tilaa tulla oikeaan paikkaan vaan ajautui taakseni ja sitä kautta veti täysi höyry päällä  väärälle esteelle. EI OO TOTTA! Mä en osaa tätä lajia...

6. kisa, tuomari Sven Åfeldt, hyppyrata: radan alussa oli 3-sarjaeste, missä tuli paljon virheitä ja ei varmaan yllätys, mutta niin tuli meillekin. Eli viimeisen hypyn edessä kielto ja en lähtenyt ottamaan koko sarjaestettä uudelleen vaan jatkoimme rataa kuin tuota kieltoa ei olisi tullutkaan. Nucalla hyvä vauhti ja menohalut, joten ei kannattanut vetää vauhteja alas. Siispä rata sujuikin sutjakkaasti tuon hylyn jälkeen.

Kokonaisuutena voisin sanoa, että hei haloo ohjaaja, mitä sä oikein kämmäät:-) Viikonlopun aikana tuli paljon hylkyjä 3 -luokissa, joten ei oltu ainoita... Mukava reissu oli joka tapauksessa. Kiitti Kaisalle kisaseurasta!