KiiKo Sammalojan kenttä, jatkoryhmän treeni 4.6.2007

Mukana illan harkoissa oli keskikokoinen villakoira Tatsi ja Nirppu, bordercollie Vikke sekä lagotto Riki. Treenasimme klo 18 - 19.15. Teemana pidin edelleen etenemistä ja tälle illalle haastetta tuli siinä, että  koiran tuli edetä suoraan pitkästä putkesta.


639562.jpg

Osa ohjaajista mietti lähdössä sitä, että juokseeko koira suoraan Aalle. Mutta kukaan ei edes yrittänyt, kun ensimmäiseltä hypyltä kunnon kääntökäsky ja samalla oma rintamasuunta kääntyi kohti hyppyjä ja putkea (nro 4). Itse olin jälleen hypyn nro 6 takana joko pallon tai makupalakupin kanssa odottamassa, kun ohjaajat käskyttivät putkesta hypylle. Lisäksi ohjaajien tuli käskyttää koirille sitä hyppyä jo silloin kun koira on putkessa, koska muutoin koirat ihmettelivät, että mihin jatketaan!. Tarkoitus oli saada koirat putkesta nro 4 putkeen nro 5 jouhevasti ilman, että ohjaajien piti viedä koirat putkelle. Toistojen kautta tämä onnistui hyvin siten, että ohjaajat ohjasivat lähellä putkenloppupääta (nro 5). Yhden koiran kohdalla tehtiin niin, että ohjaaja näytti koiralle kunnolla koko ajan putkesta putkeen menon, jotta ei tullut välistä. Emme lähteneet ko. koirakon kohdalla turhaan etenemään "liian isoin harppauksin" vaan ihan koiran ja ohjaajan ehdoilla, jotta tuli onnistumisen iloa ja koira ymmärsi, mitä siltä halutaan.

Esteet 1 - 6 suoritettiin muutamilla toistoilla ja lopuksi otettiin mukaan myös hyppy nro 7 ja puomi. Täytyy sanoa, että loistavasti meni myös koko rata. Koirat irtaantuivat hyvin putkeen nro 4 ja siitä kaukaa ohjaaminen putkelle nro 5 ja näin ohjaajat ehtivät hyvin tekemään yliolanoton tai valssin putken ja hypyn (nro 6) väliin ja siitä ohjata rata loppuun. Koira, joka vietiin putkelta putkelle, niin lähti hyvin hypylle 6 ja ohjaaja teki takaaleikkauksen ja siitä loppuradan ohjaaminen. Kunnon pysäytykset ja palkka puomilla.

Tärkeää on ohjaajien huomata, että kun ohjataan koiraa kauempaa, niin ohjausnäytöillä ja ohjaajan rintamasuunnalla on iso merkitys.

Yksittäin jokainen kävi tekemässä Aata ja pussia (siis palkkaus Aan kontaktilla ja siitä jatko pussille) sekä pujottelua.

Seuraavalle treenikerralle otamme varmaankin hieman haltuunottoja, koska nyt on keskitytty pääsääntöisesti irtaantumisiin.