Lähdimme lauantaina Kaisan ja Merrin kanssa kohti Seinäjokea, missä oli kisat sunnuntaina 3.12. Ajoimme mutkien kautta suoraan Nurmoon, missä yövyimme hotellissa. Näin ei tarvinnut lähteä ennen kukonlaulua ajelemaan kohti kisapaikkaa vaan sai nukkua kunnon yöunet, kuka nukkui kuka ei. Mutta sitten pidemmittä puheitta kisaraportointiin:

Kisoja 3 -luokille oli 3 ja tuomarina kaikissa starteissa Sisko Pulkkinen. Mielipiteeni päivän radoista on se, että radat oli muuten kivoja, mutta putkiin viennit oli useinmiten sieltä "ei koiran silmään loogisesta päästä" ja välillä esteet oli todella lähellä toisiaan. Mutta muutoin siis etenevät eikä mitään pakkovääntämistä. Ihanneajat taisi olla aika tiukkoja, olikohan...

Ensimmäisellä radalla oli hyviäkin kohtia, mutta keinulla tuli kielto ja keinun suorittaminen oli hidas ja varovainen. Sitten tulikin se putkeen vienti ja todellakin oma vientini jäi liian lyhyeksi ja annoin Nucalle vapauden lähteä putkea kohti, mutta neiti kävi hyppäämässä ihan vieressä olevan hypynkin, joten hylkyhän siitä napsahti. Muutoin jäi hyvä fiilis, mutta hieman harmitti se, että en ohjannut tuota hylky -kohtaa tarpeeksi pitkälle. Ajatukseni kun kuitenkin nykyisin on se, että en veisi Nuccaa liikaa esteille vaan yrittäisin luottaa sen tekemisiin ja annan sille tilaa suorittaa esteitä itsenäisesti. Tässä kohtaa se ei kuitenkaan toiminut, hyppy oli liian lähellä:-)

Toiselle radalle lähdin meiningillä: nyt tehdään töitä ja vien tarkemmin, sillä tälläkin radalla moni oli tehnyt hylkäykseen johtaneet suoritukset nimenomaan siinä, että koirat meni väärään päähän putkea. Niinpä sitten pidin käskytystä koko ajan päällä ja vein Nucan ihan lähellä minua nämä putkikohdat. Nucca toimi hyvin, kuunteli ja eteni itsenäisesti silloin, kun siihen annoin mahdollisuuden (suurimman osan radasta). Loppusuoralla oli keinu, joka suoritettiin hitaasti, todella HITAASTI.  Nucca etsi ja etsi kohtaa, missä keinu laskeutuu. Aikaa kului, kului, kului... Loppujen lopuksi tulimme ratavirheettömällä suorituksella maaliin, mutta yliaikaa meni vähän yli 6 sek. Ei haittaa, pääasia, että me toimimme yhdessä! Sijoituksemme oli 10 / 26 (muistaakseni tuon verran osallistujia).

Kolmas rata oli hyppyrata. Neljännelle hypylle taisin jättää näytön liian hätäiseksi, koska Nucca lähti mukanani toiseen suuntaan eikä suorittanut tuota hyppyä, joten siitä kielto. Korjaaminen ja matka jatkui vauhdikkaasti. Jälleen tuli kohta, missä renkaalta näkyi suoraan putken suu mihin ei saanut mennä vaan piti mennä toisesta päästä. Tässä sain Nucan hyvin käsiini ja vietyä kohdan oikein. Matka jatkui ja neito kirmasi pitkin rataa vauhdikkaasti, kunnes juoksi putken ohi ja tästä kielto. Korjaus ja jälleen matka jatkui. Minusta tuntui, että ei voi olla totta, kun en ehtinyt mihinkään vaan Nucca kiisi esteeltä toiselle ja vieläpä oikein. Siinä osa ohjaussuunnitelmia joutui romukoppaan, kun en ehtinyt niitä toteuttaa vaan piti alkaa toimimaan sen mukaan miten Nucca eteni. Loppu meni hyvin. Tulos tuolta radalta oli 2 kieltoa eli 10 ja 5 sek yliaikaa, mikä ei kyllä ole paljon, kun virheemme oli kieltoja. Huh - tämän tyyppistä menoa kun kisoissa alkaisi olla, niin jes:-)

Täytyykin muistaa treenata tuota keinua, jotta saisi sen suorittamiseen varmuuden.

Kiitti Kaisalle ja Merrille matkaseurasta. Nämä Seinäjoen joulukisathan alkaa olla jo perinne.