OKK -jatkoryhmä Virpiniemi, 30.11.2006

Täksi illaksi olimme sopineet, että teemme harkan, missä on vain yksi rata eli emme jakaneet ryhmää. Kaisa oli suunnitellut illan treenin. Koko ryhmä oli paikalla ja näki, että osaa oikeasti jännitti. Ehkä siinä kävi mielessä, että kuinka selvittää rata, mutta eipä hätää. Kenelläkään ei ollut ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ja minun silmääni ryhmäläisemme osaavat hienosti tutustua rataan ja miettiä mahdollisia ohjaussuunnitelmia. Myös rohkeasti kysyttiin vetäjiltä, jos joku kohta hieman mietitytti. Niin se pitää tehdäkin! Sitä vartenhan me Kaisan kanssa siellä olemme:-)

281915.jpg


Huomioitavaa:
* ratatreenin jokainen suorittaa oman tasonsa mukaan, ei tarvitse kiirehtiä
* kokonaisessa ratatreenissä koiralla vauhti kasvaa, joten ohjaajien tulee ottaa välillä koiraa haltuun (esim. pujotteluun mennessä koira kunnolla "käsiin", jolloin koira on helpompi ohjata oikeaan väliin)
* radan saa tehdä osissa
* jos joku este vielä täysin kesken oppien, niin se este otetaan ihan omana yksittäisenä esteenä, tässä treenissä se oli osalla rengas
* puomille tultaessa tulee olla huolellinen, että koira ottaa myös ylösnousukontaktin (nyt tuli osalla hieman siinä ja siinä olevia ylösnousukontakteja)
* myös alastulossa kontakteille palkkaaminen kunnolla (osa palkkasi, osa ei, mutta kaikilla tuli alastulokontakti hyvin -> suosittelen silti palkkaamista!)
* osa koirista oli hieman käsissä kiinni (hyppimistä käsiin): tosi herkku ohjaajalla kädessä?
* hyviä irtaantumisia putkiin
* osa teki pussin jälkeen yliolanoton, joka sopi näille koirakoille hyvin

Eli tämä kerta osoitti, että koirakot ovat edistyneet hienosti! HYVÄ HYVÄ TE!! Jatkossa tulemme tekemään suhteellisen säännöllisesti myös kokonaisen ratatreenin.