OKK - viralliset kisat 14.4.2007, Virpiniemi, OKK-Areena

Kevään 2007 viimeiset sisähallikisat. Jännityksellä osallistuin, sillä Pääsiäisen aikaan olleissa Rovaniemen kisoissa Nucca ei irtaantunut minusta ja meno oli tökkivää ja putkista tuli kieltoja ja kaikennäköistä "sähläämistä". Siispä asetin itselleni tavoitteeksi sen, että Nucca irtaantuisi. Olisi ihan sama vaikka tulisi vääriä ratoja, kunhan vaan irtaantumista tapahtuisi.

Oin töissä 1 -luokkien ajan ajanottajana.

Kisojan tuomarina toimi Anders Virtanen. Rataprofiilit olivat virtaavia ja sujuvia, ja niillä pystyi lähettelemään koiraa itsenäiseen työskentelyyn. Olin aika innoissani, kun ajattelin, että hitsi, nämä profiilit sopisivat meille mikäli Nucca kulkee niin kuin harkoissakin.

Julkaisen rataprofiilit tuomarin luvalla.

A -kisa oli agilityrata. Ihanneaika 46 sekuntia. Ratapiirroksen alla kommentit suorituksestamme:

518041.jpg

Alun sain onnistumaan ihan hyvin, tein valssin hypyn nro 2 jälkeen. Putkelle meno olisi voinut olla sujuvampi, mutta ei joka tapauksessa mennyt tökkimiseksi. Kun Nucca oli putkessa, niin juoksin hypyn 5 taakse vastaanottamaan ja siitä ohjasin hypylle 6. Siirryin itse hyppyjen 6 ja 7 välistä (hypyn 7 taakse) ja siitä lähetys hypylle 7 ja putkeen. Näin pääsin suoraan siirtymään A-esteelle. Pujoteluun meno sujui hyvin. Pujottelusta lähetin suoraan putkelle ja siirryin itse lähelle muuria! Wau, Nucca suoritti putken - renkaan ja hypyn nro 13 loistavasti ja itsenäisesti kauko-ohjauksella. Keinun jälkeen hyppy nro 16 meni vielä ihan hyvin, mutta sitten ohjaukseeni tuli epävarmuus ja näin olen Nucca kieltäytyi hypystä 17. Siinä ohjaussuunnitelmani sekosi ja hypyltä 17 vienti putkelle 18 oli hidas. Loppu sujui taas hyvin. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen suoritukseen ja varsinkin tuohon putki-A-pujo-putki-rengas-hyppy-muuri-keinu osuuteen. Se osuus oli varmasti radallamme se nopein pätkä g030.gif.

B -kisa oli hyppyrata. Ihanneaika 40 sekuntia. Ratapiirros kommentteineen alla:

518042.jpg

Kun tutustuin rataan, niin päätin, että otan riskejä ja mikäli Nucca irtaantuu, niin oikaisen omia juoksulinjojani mahdollisimman paljon ja näin pääsisin itse vähemmällä liikkumisella. Kävin kesken ratantuustumisen sanomassa suunnitelmani "coutsille" ja hän oli ihan samaa mieltä kanssani, että ei mitään varmisteluja. Kunnon käskytystä, mutta silti lähetellä Nuccaa esteille.

Tällä radalla pidin ongelmallisena heti alussa putkeen viemistä, kun kulma oli kuitenkin aika tiukka. Hyvin kuitenkin meni. Kun Nucca meni putkeen, niin siirryin itse hypyn nro 3 taakse ja valssasin siinä ja lähetin Nucan hypylle 4 ja siitä takaa käskyllä hypylle 5. Hypyt 6 ja 7 menivät hyvin ja käskyllä vasen kierrä Nucca sujahti pujottelemaan. Itse en siirtynyt ohjaamaan pujottelua viereen vaan jäin sivusuunnassa etäämmälle (pujottelun ja pituuden puoleen väliin). Siitä oli sitten lyhyt matka minulla siirtyä ohjaamaan pituudelle ja putkeen, jonka aikana itse juoksin hyppyjen 6 ja 16 välistä ohjaamaan Nuccaa putken jälkeiselle hypyille nro 11 ja 12. PIenellä liikkumisella kohti putkea ja lähetys putkeen ja itse siirryin muuria nro 15 kohti ja siitä käskytystä muuri, ja samalla oma liikumiseni valsiille hypyn nro 16 taakse. Aah - onnistui. Loppu menikin hyvin vaikka jouduin olemaan tosi tiukkana, että saan Nucan kääntymään hypyltä 18 hypylle 19 (eikä kävisi niin, että hyppää maalihypyn väärin päin, sillä käännös meni pitkäksi).

Tuloksemme maalissa oli virheetön rata ja ajasta vain 0,66.

Upea fiilis n010.gif!

Nucca oli jälleen oma itsensä: etenevä pieni "kuuttini" (kuutti siksi, että olen leikannut turkin aika lyhyeksi myös pääkarvat ja nyt Nucca on ihan pikkuisen kuutin näköinen).


Kaisalle kiitokset kisareissuseurasta, Marille ja Mikolle palautteesta sekä videoinnista.