Kiimingin Koiraharrastajat, Sammalojan kenttä 5.7.2007, kilpailevien ryhmä

Ilma: ensin oli satamatta, sitten tihuutti ja sitten satoi jo kunnolla.
Kenttä: hiekkakenttä, mutta valitettavasti osasta kohtaa aika muhkurainen

Jatkoryhmän jälkeen vedän myös kilpaileville ryhmää. Tämä ryhmä toimii välillä myös sillä periaatteella, että joku muukin ryhmäläisistä suunnittelee illan treenin. Tänään kuitenkin minä aloitin tämän ulkokauden koulutuksen. Tein suunnitelmaksi helpon perusopetuksen, jotta pääsemme hyvillä fiiliksillä aloittamaan ja näemme kuinka koirat reagoi ulkona treenaamiseen (sekä erilaisiin esteisiin kuin millä olemme talven harkkanneet). Tässsä ei kyllä ollu mitään ongelmaa:-)

Koiria oli mukana ruotsinlapinkoira Merri (aloittaa kylläkin harjoittelun säännöllisemmin myöhemmin), keskikokoisetvillakoirat Nirppu ja Core, shetlanninlammaskoira Kimi (oli myös viime kesänä ryhmässäni) ja lagotto Tinka (oli talven ryhmässäni). Tässä ryhmässä tulevat treenaamaan myös australianpaimenkoirat Lissu ja Nana sekä oma koirani, lagotto Nucca, mutta tänään jätin sen kotiin, koska eilen on ollut hieronta.

Tässä harjoituksemme:

572711.jpg

Sillä aikaa, kun joku teki rataharkkaa, niin muut suorittivat Aata, rengasta ja keinua. Tässä tuli yksittäisten esteiden suorittamisen vahvistamista.

Rataharkka aloitettiin pujottelusta putkeen "vippauksella". Olin putken jälkeen antamassa koirille makupalakupista herkkuja tai sitten heitin pallon, kun koira tutli putkesta. Näin saatiin koirat irtoamaan hyvin pujottelun jälkeen pienelläkin vippausliikkeellä putkeen. Siltikin ohjaajien liikesuunta oli putkelle. Kun koira lukitsi putken ja suoritti sitä, niin ohjaajat siirtyivät kohti hyppyä 7, jonne sitten itse ratakin jatkuisi. Tätä toistimme 3 - 4 kertaa koirakosta riippuen.

Sitten suoritimme koko radan. Jokaisella onnistui aloitus hyvin, sekä kontaktit. Kukin palkkasi parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta kuitenkin niin, että koira pysäytettiin kontaktille ja matka jatkui vasta luvan kanssa. Pujotteluun syötöt onnistuivat hyvin ja putkeen vippaus onnistui näin ratasuorituksena vauhdilla. Hypylle nro 7 osa ohjaajista meni itse liian pitkälle, jolloin pujotteluun syötössö ohjaajat joutuivat tekemään koiriensa kanssa turhan vekin. Kun tämä kohta otettiin uudelleen ja ohjaaja ei mennyt niin pitkälle saattelemaan, niin silloin koiralle jäi suora linja mennä pujotteluun.

Olin makupalakupin kanssa odottamassa koiria hypyn nro 10 takana, jolloin ohjaajat pystyivät lähettämään koirat itsenäiseen suoritukseen. Tätä otettiin vielä lopuksi jokaiselle radan jälkeen pari kolme kertaa, jolloin irtaantumista alkoi tapahtua jo hyvin.

Näiden jälkeen otimme vielä putkeen lähettämisen ja minä olin makupalakupin kanssa hypyn nro 7 takana. Tässä koira tuli lähettää putkeen ohjaajan oikealta puolen.

Näin saimme treenattua helppoa pätkää, mutta paneuduimme pienillä jutuilla irtaantumisiin esteeltä toiselle. Loppujen lopuksi tässä ryhmässä kaikille oli tarpeen tämä makupalakuppi / pallo -palkkaussysteemi. Herkästi koirat ovat niin ohjaajan käsissä kiinni, että ohjaaja joutuu viemään koiransa jokaiselle esteelle. Näihin irtaantumisiin tulemme paneutumaan kesän aikana.