OKK-Haukkukeidas - omatoimitreeni 10.5.2007 

Torstaisin klo 19.30 - 20.30 on meillä harkkavuoro Haukkukeitaalla. Lähdimme Kaisan kanssa kentälle. Tiedossa oli, että montaa treenaajaa ei tällä kertaa ole, mutta loppujen lopuksi paikalla ei ollut kuin Merri ja Nucca. Kun menimme kentälle Kaisan kanssa, niin siellä oli valmiina jo ihan mielenkiintoisesti esteitä, joten päätimme hyödyntää niitä treenatessamme. Sain muodostettua esteistä harjoitukset, missä tuli itsenäistä etenemistä sekä pujoon menoa. Pyrin siihen, että oma liikkumiseni voisi olla aika minimaalista.

Ensimmäinen harjoitus (punaisella oma liikkumislinjani ja sininen pallukka palkka odottamassa):

585666.jpg

Jätin Nucan ensimmäisen esteen taakse ja siirryin esteen nro 4 kohdalle ja siitä kutsu sekä lähetys putkeen ja ohjaus pujotteluun. Pujotelusta hieman siirtymistä putkeen päin ja kun koira oi putkessa, niin heti oma kääntyminen kohti hyppyä 9 ja käskyä eteen - eteen ja Nucca ampaisi palkalle. Huomioita: ensimmäisellä kerralla pujoon meno epäonnistui, kun oma liikkuminen lähti liian aikaisin ja näyttö jäi vajaaksi. Toisella kerralla onnistui ilman virheitä. Toisto tällä pätkällä kaksi kertaa.

Toinen harjoitus (liikkumislinjani punaisella, koneen hiiri temppuili, siksi liikkumislinjassa outoa salamointia, pyrin siis liikkumaan suoraviivaisesti):

585667.jpg

Jätin Nucan puomin eteen odotamaan ja siirryin itse hypyn nro 2 taakse (sivuun), rintamasuuntani kuitenkin puomia päin. Sieltä kutsu puomille ja kontaktille pysäytys, ja sitten matka jatkuikin suoraan käskytyksellä rengas - putkeen ja kun koira putkessa, niin käskyä kierrä. Tämä harjoitus onnistui ensimmäisellä kerralla oikein. Edellisessä oltiin jo tehty pujoon menoa samasta kulmasta, joten Nucca tiesi mihin mennä. Pujon jälkeen pallon heitto palkaksi. Toistin tämän pätkän 2 kertaa.

Kolmas harjoitus (liikkumislinjani punaisella, palkka sininen pallukka):

585668.jpg

Jätin Nucan pujottelun eteen, suoraan linjaan ja siirryin pujon puoleen väliin, mutta sivusuunnassa etäälle. Sieltä käskytystä. Heti kun koira oli putkessa, niin haltuunotto -käskyä, jotta sain käännettyä hypylle nro 3 ja sen jälkeen käskyllä eteen - eteen - ylös - alas ja koissu oli palkalla (palkka oli viety Nucan kanssa yhdessä)!! Huomioita: ensimmäisellä kerralla käskytys putkesta oli aivan liian myöhässä, jolloin Nucca ehti suorittaa renkaan ja hypyn (etenemishalu oli kova). Tästä en kieltänyt. Otin vain alusta uudelleen ja nyt tajusin itse olla käskyttämässä heti, kun Nucca meni putkeen ja silloin kääntyminen tapahtui hyvin. Loppusuora ja Aan suorittaminen oli just sellainen mikä on tavoitteeni! Tämän harjoituksen tein vain kerran, mutta loppusuoraetenemisen (4 - 8) otin kertauksen vuoksi toiseen kertaan.

Yhteenveto:

Itselläni oli hyvä treenifiilis ja koira oli ihan intopiukeena jo mennessämme katsomaan, miten esteet on sijoitettuna. Nucalla etenemishaluja ja vauhti oli hyvä! Lähdimme kentältä emännän ollessa "hangon keksi". Ilma oli pilvinen ja mutama vesipisarakin tuli.